Skip to main content
  • Aleksij
  • 22.04.2005.

Intervju: Aleksij (SLO)

Riječ – dvije o sebi….
U dvije riječi mogu malo kazat ali svejedno. Od kad sam bio jos mali
interesirala me muzika (Rock,Punk,Hip Hop……) pa tako sam prije sedam godina si kupio gramofone i prve ploče i počeo svirati….

1. Za one koji su zeljni znanja i edukacije, mozes li nabrojati stilove elektronske glazbe koje najvise koristis u svojim setovima?

Piše: 

Naslovna foto

Aleksij
Ja sam house dj….. sviram house glazbu koja je raznolika jer se čuju različiti utjecaji. Puštam sve što mi se svidja pa neka bude deep, electro, progressive, tribal,……. boring je da cijelu večer svira ista muzika,,,barem meni.

2. Koliko se razlikuje atmosfera na partijima kada sviraš u Sloveniji od atmosfere u Hrvatskoj?

Pa tesko je govoriti o razlikama…razlika je kad je dobar i kada je slab party. Svaki grad ima neku svoju specifiku po koji ga volis ili …..

3. Kako ti se svidja svirati u Splitu? a kako u ostalim gradovima u Hrvatskoj? Ima li razlika?

U Splitu mi je uvjek drago svirati jer je publika dobra i svidjaju mi se klubovi. Up and Down prije,Metropolis sada. Nadam se da se uskoro vidimo. Nema neke velike razlike izmedju dalmatinskih gradova u kojim sviram.

4. Da li je u Sloveniji trenutno popularniji house ili techno i zbog cega?

Mogo kazat ovako….Kad se rade veliki partiji na kojim imas i house i techno floor ima uvijek više ljudi na techno flooru. Ima puno mladih. Starija publika ima priliku svake sedmice izlaziti uskoro u svakom gradu na house clubbing i na veće partije ne izlazu…..techna u manjim klubovima nema
puno…

5. Produciraš li glazbu (i za koje labele trenutno izdaješ)?

Trenutno se priprema novi materijal, za kojeg neznam na kojem labelu cu izdat.

6. Koje karakteristike netko mora imati da bi bio dobar DJ?

Mislim da su bitni feeling za muziku i komunikacija sa publikom……karizma. Tehniku moze svaki naučiti….

7. Koji su po tebi 3 najkvalitetnija dj-a i 3 najproducenta iz područja elektronske glazbe koju ti najviše preferiraš?

Ko producenti u zadnje vrijeme se mi svidjaju Steve Lawler, Nic Fanciulli, Steve Angello ali ima i drugih…..Ko dji mi se svidjaju Sander Kleinenberg, Carl cox, Derrick Carter…..

8. Poruka citateljima klubske scene….

Uvijek Positive!

 

sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju