Skip to main content
  • Alex Flatner
  • 6.09.2005.

Intervju: Alex Flatner (D)

Odrastajući u Munichu Alex je vrlo rano otkrio ljubav prema elektronskoj glazbi, gdje je bio inspiriran elektronskom glazbom početkom 90-tih te glazbenicima poput Klausa Schulza. Kao DJ prvi put je nastupio 1996. u klubu "Electric Delicate", koji je danas jedan od najboljih I najpoznatijih techno klubova u Munichu.

 

Piše: 

Naslovna foto

Alex Flatner

Iz svog iskustva što nam možeš reći o atmosferi u Hrvatskoj?

Bio sam samo jednom u Hrvatskoj i to nedavno na Funk Festivalu u Šibeniku. Bilo je zaista sjajno doći u zemlju odakle je dio moje obitelji. Ljudi su ovdje vrlo dragi i prijateljski raspoloženi, a atmosfera na partiju je bila sjajna. Ovom prilikom ću zahvaliti svima koji su došli na Funk Festival.

Reci nam par riječi o Monoidu i producentima koji izdaju tamo..

Monoid je techno label koji je uvijek u potrazi za vrlo kvalitetnim techno stvarima. Uvijek izaberemo prave producente što je veliki plus za Monoid izdanja. Monoid je trenutno izbacuje stvari koje imaju elemente funky techna i detroita. Dosada su za nas izdavali Oxia, Umek, Leandro Gamez, Bando, Samuel L. Session, Adam Jay, Felipe & Nicolas Bacher, Bryan Zentz, Paul Mac, Stanny Franssen, Stryke i ja.

Kakva je tvoja pozicija u Monoidu?

Ja sam glavna i odgovorna osoba Monoid Recordsa.

Koji su tvoji dosadašnji, a koji budući projekti/izdanja?

U prošlosti sam izbacio stvar na Black-Nation sa Jay Denham-om, zatim imam izdanje na Equator-u od Gayle San, britanskom labelu Maelstrom i berlinskom MFS-u. Osim toga napravio sam nekoliko remixa za ew Order,s Crystal, Blue Amazon, R-Factors, Tom Wax. Uskoro na Monoidu izbacujem izdanje koje uključuje remixe od Paul Mac-a i DJ Dweed-a koji slavi svoje prvo izdanje na Monoidovom sublabelu Circle. Na Circle ću još izbaciti par svojih stvari koje će uključivati remixe by Dan Corco i Adam Jay. Tu je u pripremi i moj remix legendarne tech-house stvari PLASTIC CITY.

Koji softver koristiš za produkciju?

Logic 7.1 i Live 5.1

Koju vrstu glazbe preferiraš?

Kod kuće volim slušati Lounge i Jazzy stvari. Kao DJ puštam dosta funky, tech-housy, techy stvari. Ne prežestoko ali ne i premekano.

Koji su ti omiljeni producenti i DJ-i?

Najviše volim produkciju Joris Voorna i Bryan Zentza. Imaju strašne uratke.
Od DJa iznenađen sam odličnim svirkama Strykea iz Miamia koji je već par puta napravio urnebesnu atmosferu.

Voliš li više svirati na velikim eventima ili u klubskom ugođaju?

Volim obe stvari. Veliki događaji su dobri za stjecanje iskustva, a kada želim glazbom prodrijeti više među ljude tada mi je klubska atmosfera draža.

Kakva je situacija na sceni u Njemačkoj? Koja glazba je sada popularna tamo?

U posljednje dvije godine glazbena scena se totalno promijenila u Njemačkoj. Nijemci sada najviše briju na minimal techno, house i electro stvari. In the last 2 years, the musical scene has totally changed in Germany.

Koje ti je mjesto najbolje za ljetne svirke?

Imam ih puno pa ću spomenuti ono najbolje, a to je Barcelona. Lijep grad a uz to jako dobar za partijanje.

Što možeš poručiti čitateljima KS i partijanerima u Hrvatskoj?

… Stay as you are and keep in Rockin … Alex

{snippet 1}

brejcha 2
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju