Skip to main content
  • Carlos Mendes
  • 17.03.2009.

Intervju: Carlos Mendes (P)

Carlos Mendes iz Portugala je DJ i producent, vlasnik njemačkog Disko Massaka Recordsa, te jedan od rezidenata lounge bara Carpe Diem na Hvaru. Nakon 2 godine rada po klubovima Palma de Mallorce vraća se u Njemačku kako bi više radio na novim izdanjima i svojom produkcijom.

Piše: 

Naslovna foto

Carlos Mendes

Kako si došao u doticaj s glazbom i što te inspiriralo da se baviš ovim poslom?
Glazba me zainteresirala kroz rad u studiju i recimo to stvaranjem jedinstvenog "mendes" zvuka. Nisam biznismen, već je glazba za mene totalno dovedena u onu poziciju gdje samo uživam u njoj te energiju koju dobivam prenosim na ljude.

Koji DJ-i, bendovi ili glazba su bili tvoja inspiracija u počecima?
Definitivno funk glazba koju su izmislili Afro-amerikanci krajem 60-tih godina. Tu je bilo dosta rnb-a, jazza spojenog u jednu cjelinu. Bilo je zaista "cool" slušati tu funky glazbu. Italo disco je dosta utjecao na mene početkom 80-tih godina te bendovi poput Kraftwerka, Jean-Michel Jarrea itd.

Kako bi mogao opisati svoju glazbu i što te inspirira da budeš tu di jesi?
Glazba je jako sexy ali i hard pomiješana sa svim elektronskim žanrovima. To me čini sretnim a isto tako i jako traženim svuda po Europi gdje su setovi u trajanju od 2 sata pa naviše.

Koje ploče / uratke uvijek sviraš a da pritom znaš da će dignuti atmosferu?
To su svevremenski klasici i dizači atmosfere, produkcije poput onih koje ima Eric Prydz. Volim taj zvuk.

Tko te od producenata već duže vremena impresionira, recimo posljednjih 5 godina?
Etikete kao što su Systematic od Marc Romboya, Toolroom od Mark Knighta, Pryda od Eric Prydza, Cr2 od Mark Browna, zatim i dvojac D.O.N.S. To su producenti s aktualnim zvukom u svijetu koji mene također oduševljava.

Jesi li u duši DJ ili producent?
Producent koji producira različite elektronske radove i svira raznoraznu glazbu.

Koji ti je nastup ostao u pamćenju za sva vremena?
Love Parade u Berlinu i Cavo Paradiso na Mykonosu, otoku u Grčkoj.

Da li preferiraš svirke na pločama ili pak CD medijima?
Dobivam mnogo promo CDa zadnje vrijeme i sviram na tim medijima, iako vinyl mi je puno draži i nikad ga neću zaboraviti.

Novi Pacha Mix koji će čitatelji ovog portala moći skinuti nakon što pročitaju ovaj intervju snimljen je u Londonu. Da li on predstavlja tvoj standardni zvuk ili neki Pacha đir?
To je mixani CD koji predstavlja 100% zvuk Carlos Mendesa, dakle glazbu koju sviram u klubovima gdje bilo.

Kako se osjećaš svirati u Hrvatskoj?
Uvijek uzbuđujuće. Prvi put, 2005.g. sam bio u Carpe Diemu i svidjelo im se pa smo dogovorili rezidenciju iduća dva ljeta. Ljudi su općenito prijateljski raspoloženi i osjećam se tu kao da sam kod kuće.

Što posjetitelji mogu očekivati od tvoj nastupa u Ritzu ovoga petka?
Definitivno mnogo dobre glazbe a moja poruka svima je, nikad ne prestajte s plesom dok Vam nije dosta. Partijajte sa mnom i proslavimo početak ludog partijanja u Ritzu.

Za kraj ostali smo Vam dužni link na novi Pacha London Mix od Carlos Mendesa.
Možete ga skinuti ovdje.

 

sea star desk
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju