Skip to main content
  • Miss Sunshine
  • 4.09.2011.

Intervju: Miss Sunshine

Prošlotjedno izdanje Ego Trippin za Zool Muzic dobiva odličan feedback od strane Carl Lekebuscha, Daniel Sancheza, Danilo Vigorita, M.A.N.D.Y, Reset Robot, Roland M Dill, Slam, Miro Pajic.

Naslovna foto

Miss Sunshine


Brojni bookirani nastupi u narednim mjesecima diljem Europe su nas potaknuli da porazgovaramo sa Miss Sunshine i doznamo u čemu je tajna. Svoj put počinje na radio-emisiji Clubhopping te rezidencijom u osječkom klubu Oxygene. Debitantski EP izdala je za Decoded Mini, prvi solo uradak Hush za Monocline. Na Beatportu našla su se brojna njena izdanja za Lazerslut, Monocline, Redukt, FVF, Kopfmusic, Flat Belly… Sudjelovala je na festivalima kao što su Valkana Beach, Exit, Sunrise, Electro funk i Lady’s Sound Attack. Program Queens of Minimal Techno odveo ju je sve do J. Amerike.
 

1. Baviš se već dugo ovim poslom, kada se po tvojoj procjeni dogodio preokret u karijeri? Kada su zamjetili tvoj rad inozemni labeli i promotori?

Tako je, sa Dj-ingom sam se počela baviti 1997. godine i zbilja je dosta vremena prošlo od kada sam prvi put zavrtila ploču. Veliki preokret u mojoj karijeri dogodio se 2007. godine kada smo Volster (ex. Marko Moree) i ja započeli svoje prve korake u produkciji i osnovali projekt Sunshine & Moree, te izdali svoja prva izdanja na labelovima kao što su Decoded i Manual. Nakon toga odlučili smo krenuti svatko svojim putem i zaputitit se u solo produkcijske vode, te istražiti sebe dublje kao artisti.

Godine 2009. izdajem svoj prvi solo EP "Hush!" na cijenjenom labelu Monocline uz remix dvojca Re:Axis, te EP dobiva ogromnu pozornost i po prvi put se pojavljujem na minimal Beatport top 100 ! Od onda su počele velike promjene i događaju se svakodnevno.

Također ogroman uspjeh postigao je  EP “La Locura” koji je bio inspiriran turnejom u Kolumbiji koju sam 2010. god. imala s partnericom u projektu QOMT, Viktoriom Rebekom. Taj EP izašao je na FVF records i imala sam ogromnu čast da su mi remixe radili svjetski poznati producenti Tim Xavier i Miro Pajic. Prije nekih mjesec dana također mi je izašao EP “Shuffled Mind” na Divided recordsu s remixima od Kane Roth i Re:Axis..

U zadnje dvije godine izdala sam oko 40-ak izdanja (remixa i EP-eva) na labelovima kao što su: FVF, Monocline, Der Hut, TicTacToe, Dual Musik, Illegal Alien, Swap, Lazerslut itd.. Za sada imam i jedno vinyl izdanje na Der Hut rec., a u pripremi je jos par ploča za TicTacToe rec, Kopfmusik itd.. za sve vinyl freakove. S veseljem mogu najaviti da će napokon moja muzika izaći i na jednom od hrvatskih labelova. Na jesen očekujte moje izdanje na Bondage rec.
 

2. Jesi li potpisala za neku od europskih booking agencija? Da li ti netko vodi booking ili pozivi sami stižu?

Ne, za sada nisam potpisala ni za jednu europsku booking agenciju, jos uvijek čekam onu pravu, nema žurbe u vezi toga. Sve vezano za booking, marketing, releasove itd, radim sama, nekako sam se već navikla sve koordinirati i znam da će posao biti obavljen 100%.

Za sada agenta imam jedino za Južnu Ameriku, te upravo spremamo ovogodišnju turneju po Kolumbiji (te najvjerojatnije Venezueli i Meksiku). Do sada sam nastupala u 20-ak zemalja, a do kraja godine kalendar se polagano popunjava, te ćete me moći čuti u Njemačkoj (Berlin, Hamburg, Stuttgart, Karlsruhe..), Francuskoj (Cannes), Švicarskoj ( Lausanne ), Danskoj (Coppenhagen), Slovačkoj (Bratislava), Češkoj (Prag) itd…

Miss Sunshine

3. Što misliš o sceni u HR danas? Koliko često tu nastupaš, pogotovo u Osijeku?

Ne nastupam uopće, jako slabo. Mozda nekih 3-4 nastupa godisnje imam sveukupno u Hrvatskoj. Zadnji nastup u Hrvatskoj bio je u mom rodnom gradu Osijeku u Oxygenu, gdje sam i započela karijeru. Tamo sam odsvirala 5-ero satni set povodom mog 30.-og rođendana. Bilo je divno opet svirati u svom rodnom gradu i pred hrvatskom publikom, voljela bih da je tako i češće

Također moram spomenuti i BitchBlack organizaciju za koju barem jednom godišnje odradim party, i to najčešće u Lazaretima u Dubrovniku, gdje me uvijek dočeka prekrasna ekipa i ludi party!
 

4. Čiji rad pratiš u Hrvastkoj i van nje? Čija glazba ti ovih dana najviše odgovara, te je redovito uključuješ u svoje setove?

Postoji jako puno djeva koje cijenim u Hrvatskoj i i izvan nje. Ako bih trebala izabrati jednog domaćeg producenta, to bi svakako bio Petar Dundov, koji je apsolutni car hrvatske scene. Takoder izvan Hrvatske svaki dan pronalazim neku novu inspiraciju u mnoštvu muzike koju čujem, volim čuti nešto novo što će me iznnaditi, ne volim se striktno držati šablona

{soundcloud}https://soundcloud.com/miss_sunshine/miss-sunshine-ruhr-in-love{/soundcloud}

Miro Pajic jedan je od producenata čiji rad cijenim, inspirirao me je nebrojeno puta a njegove trake puštam redovito. Tim Xavier, Developer, Mike Dehnert, Kane Roth i naravno Volster samo su od nekih imena koji su vrlo često u mojim setovima. Baveći se vlastitom produkcijom imam uvijek priliku pustiti nešto novo i svježe iz moje "kuhinje", te sigurno 50% seta čine moji uradci.
 

4. Poruka čitateljima.

Nadam se da se uskoro vidimo i slušamo i u Hrvatskoj! Lijepi pozdrav za sve vaše čitatelje.


Pratite Miss Sunshine na:

Facebook
Myspace
Soundcloud
Twitter
Youtube

sonus 2
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju