Skip to main content
  • 15.03.2017.

Katarina O’Halloran: Volim puštati old school acid techno uz underground dark/industrial

Zagrebačka scena, od ne tako davno, bogatija ja za jednu Katarinu. Rođena u Zagrebu, s dodatkom O'Halloran, mlada žena je u glazbi pronašla ono što žene zadržava tamo gdje dođu – emociju i snagu.

 
Pa pogonjena baš njima, rock i metal zamjenjuje krajem osnovne za elektroniku, upada prvi party na Zagrebačkom Velesajmu, slijedi mentor za produkciju i sve ostalo je povijest zapisana na osobnim stranicama techna, hardcorea i housea. Pa kako najbolje priče obično budu ispričane iz prvoga lica predajemo floor gospođici O'Halloran samoj. Enjoy!
 
1. Bok, bok Katarina. Dobro nam došla na Klubsku. Kada je započela ljubav spram elektroničke glazbe? Koji su bili prvi zagrebački punktovi koje si posjetila i gdje se osjećaš kao kod kuće? Kako promotorica i organizatorica evenata odluči stati za pult? Jesi li imala mentora ili si sama krenula u istraživanje?
 
Pozdrav svima. 🙂 
 
Slušala sam rock i metal. Međutim to nije bilo dovoljno. S elektroničkom glazbom sam se najviše povezala krajem osnovne škole. Bitno mi je kako glazba utječe na mene. Imala je ono nešto što je bilo nemoguće izraziti, a moglo se osjetiti. Poistovjetila sam se s producentima punim intenzitetom. Glazba za mene ima sposobnost iskazivanja osjećaja, događaja i iskustava. Svaka traka ima svoju priču. Zahvalna sam producentima i DJ-ima jer jasno opisuju što osjećaju, a nisu sposobni izraziti riječima makar ih ja razumijem. 

 
U početku sam slušala glazbu isključivo doma jer nisam imala s kime izlaziti pošto nisam znala ljude koji to slušaju. Nakon što sam ih upoznala išla sam na privatne zabave, zatim sam krenula izlaziti u klubove. Prvi klupski izlazak bio je UES party na Velesajmu, nakon čega sam svaki vikend bila u OTV-u koji je postao moj dom. Nije bitno mjesto izlaska već energija ljudi koju osjećam, glazba koju čujem. Vrlo mi je bitan sound i light u klubu. U početku sam se počela baviti produkcijom s mentorom Borisom Berom, kojem sam veoma zahvalna, nakon čega sam nastavila sama s DJ-ingom. Unatoč svemu, najveći utisak na mene imao je klub Tresor u Njemačkoj. To je mjesto koje zauvijek ostane u vama. Nedugo nakon toga odlučila sam ispričati svoju priču i pokušati usrećiti druge ljude. 
 
 
2. Koja žanrovska susjedstva te privlače i zašto baš ta? Postoji li neka traka koja za tebe inkarnira svo meso onoga što voliš?
 
Najviše od svega volim techno (electro, classic, Detroit, rave, hard, German, acid, experimental, industrial, tribal, dark) i hardcore (gabber, nu style gabber, happy gabber/hardcore, terror, industrial). Osim toga slušam i house (tribal, progressive, acid, hardtrance; latin), trance. 
 
Izdvojila bih: Commander Tom-Are Am Eye 
{youtube}Wh6wrLwRUt8{/youtube}
 
 
3. Koga ćemo najčešće zateći u tvom playeru i koga od domaćih imena iznimno cijeniš? Da možeš birati baš bilo koga na svijetu s kime bi voljela surađivati tko bi to bio i zašto?
 
Ayarcana, Ansome, David Meiser, Perc, Rebekah. Najviše volim puštati old school acid techno uz novu produkciju underground dark/industrial techna nepoznatih producenata. Od domaćih imena najviše cijenim F.O.R.M.-ovce koji mi svojim energičnim live actom nikada ne daju sjesti ni minute, Teo Harouda, Zoky, Ogi, Eggy, Teychee. Voljela bih surađivati sa Manu Le Malinom jer mi najviše odgovara po stilovima glazbe, produkciji i tehnikama miksanja. Čovjek koji u potpunosti razumije glazbu i živi za nju.
 
 
4. Gdje ćemo te sve moći hvatati u ovom zimsko/proljetnom periodu i što se veliko sprema za ljetnu sezonu?
 
Jedan od većih evenata je 21.04.2017. Sounds Of Destruction u Sloveniji. Zasad su mi jedini planovi ove godine produkcija glazbe (kako bih počela raditi live actove). I naravno posjetiti čim više festivala.
 
 
5. Wild Card pitanje: Da je život traka koja traka bi bio za tebe?
 
Lenny Dee – Forgotten Moments (Ophidian Remix)
{youtube}oDTg4UO8NVI{/youtube}
 
 
 
Pa za malo Katarine na sjajno podne jednako ti sjajne srijede udobrovolji uho s jednim podcastom posebno za tebe. Udari play i enjoy!
 

 
 
sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2