Skip to main content
  • 9.12.2016.

Kula: Svima nam je zajedničko to da radimo ovo srcem!

Kule su one koje stoje na vrhu, koje svojom mirnom, obelisku nalik, nadvisujućom prirodom nadgledaju okolinu onoga ponad čega stoje kao utvrde sigurnosti i promatračnice onoga što tek ima doći.

 
Pa baš pod ovim aliasom stoji i, na ulicama Vukovara odgojeni nam, Zoran Kulić, kojega ti danas u buci mašina bolje poznaješ kao onoga zapletenog u VuBass i Dirty Beatz petlje. Pa je Kula stoga sjeo u Scenin stolac uoči drum and bass oblizeka koji 10. prosinca u osječki Epic dovodi ni mane ni više no Rockwella, Londončanina i jedog od najzanimljivijih novih lica na sceni s albumom prvijencem „Obsolete Medium“ pod zastavama Shogun Audia.

 
Ti se samo opusti, nađi svoj petak zen u glavi i pusti Kulu da te provede počecima, poukama, značenjem Ambasadora i VuBassa, očekivanjima, željama i svime na što se još spotaknemo uz put. Enjoy!
 
1. Osjeti se pozdravljenim Zorane. Kako je za tebe započeo glazbeni put i kako je drum & bass postao prva ljubav? Koje su prve trake koje su te zakačile?
 
Pozdrav Klubska i hvala na pozivu! 
Moj glazbeni put započeo je 2008. godine kada sam organizirao prve drum and bass partije u Vukovaru, dok sam 2011. godine kupio DJ opremu  i počeo s nastupima.  
 
Nakon što sam zajedno s prijateljima posjetio nekoliko drum and bass evenata, doslovno sam se zakačio na bass glazbu i krenuo u ozbiljno istraživanje. Sjećam se da smo otkidali na trake od Ed Rush-a, nastupe starog Penduluma, EZ Rollersa itd.   

 
2. Kako je rođen VuBass i kako ga je publika prihvatila? Jeste li očekivali ovakav uspjeh i postoji li u Hrvatskoj glad za drum & bassom? Gdje se najbolje pleše, koja publika te posebno očarala?
 
Priča je započela slučajno. Nakon mog povratka u Vukovar, shvatio sam da se tamo nikada nije održao drum and bass party pa sam zajedno s Lukom (Brat Leeks) odlučio organizirati prvi i tako je nastao VuBass koji se jednom godišnje održava u park šumi Adica, ove godine već šesti zaredom. Postepeno sam u cijelu VuBass priču uveo i svoju curu, koja odrađuje sve poslove oko socijalnih medija. 
 
Naravno da je tada publici sve to bilo novo, ali danas više nije. Uspjeh je zapravo došao sam po sebi jer smo se svakim novim događajem trudili ljudima predstaviti nešto novo i inovativno. Vjerujem da u Hrvatskoj postoji velika želja za posjetom odličnih bass tuluma, što dokazuje i publika u Osijeku, s obzirom da posjećenost VuBass evenata raste iz mjeseca u mjesec. Osim toga, na Seasplash festival u Puli se uvijek rado vraćam nastupati jer je energija ljudi tamo posebna.
 
3. Što možemo očekivati 10. prosinca u EPIC-u uz Rockwella i planira li VuBass dovoditi još neka velika strana gostovanja u zimskom periodu?
 
10. prosinca dolazi nam jedan od trenutno najboljih UK izvođača bass scene, ovo mu je jedini nastup u regiji i jako nam je drago da će to biti upravo u Osijeku. Očekivati možete more odlične bass glazbe, s obzirom da će uz Rockwell-a nastupiti i neki od najboljih drum and bass DJ-a u Hrvatskoj. Naša publika ne staje do ranih jutarnji sati pa je za očekivati da će atmosfera u klubu biti na vrhuncu. VuBass program za 2017. godinu je gotov i uskoro izlazimo van s najavama.   

 
FB EVENT: VuBass with Rockwell (Shogun Audio | UK) – Epic Osijek
 
4. Dobio si Ambasadora za naj bass DJ-a. Što tebi osobno znači nagrada i je li ona samo kolateral truda ili pak ovakvi momenti služe kao motivacija za dalje? Koga bi ti još nominirao u svojoj kategoriji a nije bio nominiran?
 
Meni je Ambasador nagrada bila iznenađenje s obzirom da je u kategoriji bilo odličnih DJ-a , ali je definitivno poticaj za daljini rad i napredovanje. Zajedno s ostatkom VuBass ekipe želim raditi na promoviranju bass glazbe i širenju te scene u Hrvatskoj. Nominirao bi odlične domaće bass artiste poput Kodina, Brat Leeksa, 207, Vrh, Sven Nalis, Safety Breaks i What the Funk.

 
5. Koji žanrovi su ti još posebno pri srcu i kako biraš trake koje će se zateći u setu? Što u njima tražiš, koja je tvoja udica?
 
Nisam žanrovski ograničen, iako je drum and bass moja prva ljubav. Kada biram trake za set, nastojim se staviti u položaj publike, što bih ja volio čuti na partiju i što bi me pomaklo s mjesta i natjeralo da plešem. Naravno da tu uvijek ima ziherica, trake za koje znaš da će podići publiku na noge, ali volim umiksati i neke svoje favorite.
 
6. Wild Card pitanje: Koji je najbolji savjet koji si ikada dobio od nekog kolege?
 
Na svakom partiju volim popričati sa svojim kolegama i prijateljima, o svjetskoj i našoj bass sceni. Uvijek razmjenjujemo iskustva oko nastupa, spomenemo tu i tamo koju novu traku ili DJ-a. Ne mogu se sjetiti nekog posebnog savjeta, ali mislim da nam je svima zajedničko to da radimo ovo srcem.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2