Skip to main content
  • 13.07.2016.

Marina Karamarko prije dolaska na HYTE Zadar

Prije dolaska na HYTE vikend spektakl u Zadar, koji će se održati 22. i 23. srpnja na plaži Kolovare i zadarskim klubovima, popričali smo s mladom, ali već više nego uspješnom mladom damom iz Rijeke koja je nakon sudjelovanja u Burn Residency natjecanju na Ibizi nizala samo uspjehe.

Piše: 


Danas je Marina rezident DJ Sankeys Global organizacije, te vlasnik etikete THANQ. Marina ima iza sebe i nekoliko odličnih izdanja.

Svugdje si i na sve strane. Kako pronalaziš energiju da sve što radiš obaviš? Na koji način puniš baterije i imaš li kakav savjet za sve one koji život žive u pokretu i akciji?

Super pitanje 🙂 Za mene je najvažnije da sam mirna i prisutna 100% u svemu što radim, što nije uvijek jednostavno. Nastojim da si ne nabijam neki pritisak oko stvari, jer ako sam u stresu sve ide teže. Moje mišljenje je da kada si fokusiran na ovdje i sada, da ulazimo u stanje flowa gdje je nepresušan izvor energije. Stvari nastojim raditi kako i kada osjetim uz naravno neke neizbježne rokove, ali definitivno sam iz iskustva naučila da što sam mirnija, to lakše i kvalitetnije obavljam sve što moram. Baterije najčešće punim u prirodi, u studiju ili uz more. Obožavam te igre sunca na morskoj površini. Volim čitati o stvarima koje me zanimaju, uvijek nešto istražujem i mislim da me to isto uzemljuje na neki način. Vrijeme provedeno u miru sama sa sobom je za mene esencijalno. Život u akciji može biti predivan, a može biti i iscrpljujući, mislim da je najvažnije biti prisutan, pozitivan i stabilan, što za mene znači šta god se događalo izvana, to promatrati neutralno bez neki jačih emocionalnih reakcija.

Kako je nastao THANQ?

THANQ je nastao skroz slučajno i mislim da je to bilo baš iz inspiracije. Nikad nisam planirala otvoriti label samo zato što to svi danas rade, a nikad nisam baš voljela slijediti trendove nego stvarati neki svoj specifičan put, ali sam isto tako dugo razmišljala o nekom svom sebi specifičnom brandu. Hvala je nešto što se neprestano vrti po mojoj glavi, kao neka moja mantra, način na koji zaustavljam glupave misli i vraćam se na ovdje i sada, svjesna da je život veliki dar i da je svaki udah u biti prilika da se povezemo za izvorom života. Jednu noć mi nešto nije dalo mira, već sam bila legla u krevet ali mi je sistem preplavilo mnoštvo nekih informacija. Digla sam se i počela pisati, dobila ideju za brand THANQ, vizualni identitet, svrhu, misiju, sve se nekako počelo slijevati iz mene i naprosto sam dugovala sebi da to i probam isfurati i shvatila sam to kao znak da svemir želi da širim tu mantru dalje. Kroz glazbu kao mediji koji je meni najbliži, da probam podsjetiti ljude na važnost zahvalnosti u svakodnevnom životu, na važnost ne-reagiranja, već skromnog zahvaljivanja, jer smo naprosto svjesni da ama baš sve se događa za naše najviše dobro. Zahvalnost je jedna od najjačih vibracija u svemiru i po meni vrlo važna emocija i ThanQ je stvoren da bi nas svih na to stalno podsjećao.

Koji od nastupa najbolje pamtiš?

Hmm, pa bilo je puno gigova za pamćenje, al možda sam bila najviše pod dojmom kad sam prvi put svirala u Sankeysu Manchester, zagrijavajući za Steve Lawler-a. Bila sam opčinjena soundom, monitoringom, publikom i generalno gdje sam ja to. Još jedan za pamćenje je bio gig s Petrom Dundovom u Tuzli kada smo svirali na Panonskim jezerima, naprosto smo bili oduševljeni publikom.

Stižeš u Zadar na Hyte, a i nedavno si svirala u Zadru. Kakva ti je zadarska publika?

Da, nedavno sam svirala u Zadru i stvarno mi je bilo fantastično. Zadrani imaju velika srca i to se osjeti.

S obzirom da HYTE prvi puta dolazi u ovaj dio Europe, što misliš da možemo očekivati od njih?

Da, HYTE je relativno mladi brand, ali je u kratko vrijeme stvorio veliku popularnost. Za mene su oni sinonim za kvalitetu i mislim da u Zadru možemo očekivati vrhunski underground zvuk, iznadprosječnu produkciju event-a, divnu energiju i šaroliku publiku. Spoj Zadarske ljepote sa jednim od jačih brandova na elektroničkoj sceni, po mom mišljenju je a must go.

Od svih mjesta na svijetu gdje si nastupala, koja bi istaknula kao najdraža mjesta koja si posjetila?

Ibiza svakako ima posebno mjestu u mom srcu, zbog svoje energije i specifičnosti.
New York, kojeg sam posjetila prekratko ali mi je ostao tako sladak okus a tu je i Orlando, gdje sam provela samo nekoliko dana ali jako mi se svidio grad i njegova vibra.

Kako komentiraš današnje stanje na sceni? Koje bi se stvari trebale mijenjati, a što bi istakla kao jako dobro?

 Uff 🙂 Mislim da je jako dobro da se Hrvatska otvara prema svjetskim brendovima, mislim da je dobro da ima toliko festivala po obali jer je to način da se naša publika bolje upozna sa svjetskim trendovima, a ne da kasnimo po 3-4 godine za globalnim promjenama. Stanje na sceni je po mom mišljenju refleksija društva u kojem živimo i za neke korjenite promjene trebalo bi mijenjati društvo, sustav vrijednosti, nivo kvalitete života i inzistirati na osobnoj odgovornosti.

Planovi za budućnost?

Uvijek se trudim da planiram što manje i nemam ni godišnje ni petogodišnje planove.
Plan mi je za sad uživati u ljetu maksimalno, posjetiti ponovno Ibizu za kraj sezone, zatvoriti se na jesen u studio, gurati svoj label ThanQ najbolje što znam u datom trenutku, biti sretna i ispunjena, raditi na fizičkoj i psihičkoj kondiciji i uživati svaki dan najbolje što znam 🙂
Od gigova tu ima već svašta na popisu nakon ljeta, od izdanja nestrpljivo iščekujem kada će prvi ThanQ Vinyl ugledati svjetlo dana i kada to proslavimo, bacamo se dalje na posao 🙂

Sonus Festival

Ulaznice po promo cijeni za Hyte.
 

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2