Skip to main content
  • 26.10.2016.

Meat: Možeš biti dobar jedino ako voliš, ako se ljubav izgubi vrijeme je za promjenu!

I tako Cruise ekipa sprema novu rundu pod (nešto hladnijim) suncem, novu sezonu u kojoj se najbolje griješ na flooru, a inauguracija će zagrmiti svoje na podiju splitskog Kameleona.

 
29. nadnevak listopada postaje temporalna lokacija na kojoj kao gosta loviš vlasnika frankfurtske Freebase Records trgovine ploča i laureta pulteva s 20 godina prakse u prstima. Punim imenom Carsten Schuchmann, gospodin Meat je ujedno i zatvorio posljednji Sonus, a ljubav se kreće house i minimal marginama. Pa baci oko na jednu vrtnju u intervju stolcu s onim koji još uvijek jednako jako voli dobar party kao i prvi puta kada su stopala na početku 90-ih zakoračila na Love Parade. Enjoy i vidimo se na otvaranju Cruise sezone!

FB EVENT: Cruise w/ Meat, Mariano Mateljan, Madezh

 
1. Pozdrav Meat, dobro nam došao na stranice Scene. Uskočimo odmah u žrvanj. Kako je došlo do odabira imena Meat? Postoji li neka priča iza njega ili jednostavno voliš njegove insinuacije i emocijama nabijenu snagu te riječi?
 
Hahahaha, krivo pitanje za početak…. hahha. To je duga i ne pretjerano spektakularna priča o mom prvom putovanju u New York u ranim devedesetima. Postojao je klub imena MEAT u Meat okrugu! Svi ostali detalji su stroga tajna… hahaha.
 
2. Tvoje formativne godine bile su tijekom Frankfurt/Main rave revolucije. Sjeća li se specifičnog partyja koji je za tebe promijenio sve i zbog kojeg si odlučio odabrati glazbu kao životni put? Sjećaš li se prve pjesme koja ti je ugrabila pažnju?
 
Mislim da mi je nemoguće imenovati samo jednu pjesmu ili party. Moj prvi posjet berlinskom Love Paradeu, '91 ili '92. promijenio mi je život u potpunosti. Vrlo brzo nakon ovoga iskustva otvorio sam Freebase Record Store u Frankfurtu. Od tada nadalje za mene nije postojala ni jedna druga moguća opcija. Glazba je postala moj život!

 
3. Koje si promjene gledao kako se odvijaju na sceni u dva desetljeća za pultom? Kako je digitalizacija utjecala na širenje glazbe? Sve je miješano kao yin/yang, no vidiš li nikada do sada još viđenu dostupnost glazbe kao predominantno dobru ili lošu?
 
Dani kada sam stalno promišljao o ovom primjenama u glazbi su za mene odavno završili. Čini mi se da su donijeli više negativnih posljedica što se tiče ljubavi spram glazbe a time i načina na koji isključivo digitalni DJ-i danas rade. Za većinu isključivo digitalnih više se sve svodi na to da budu zvijezde večeri no na stvarnu strast prema glazbi. Ali meni konkretno ne smeta i ne razmišljam mnogo o tome. Tako je kako je i prošli smo točku na kojoj može biti promijenjeno. Ima mnogo talentiranih DJ-a vani s dobrim ukusom i ljubavi za vinilke, posebice neki novi mladi klinci koji drže duh živim.
 
4. 1994. je bila godina otvaranja Freebase Records shopa i procvao je. Koja je tajna vođenja tako uspješnog biznisa tako dugo? Kako biraš ploče koje eventualno završe na policama?
 
Dug je to proces da pronađeš svoje mjesto na tržištu između svih ostalih trgovina ploča koje se oko tebe nalaze. Samo smo slijedili svoj ukus i nikada nismo bili "učitelji" na onaj arogantan način prema kupcu. Vrlo mnogo znači ne izgubiti kontakt s noćnim životom i to je čini mi se bila stvar koja nas je uvelike održala u posljednjih 20 godina…. Još volim partyjati!

 
5. Otvorit ćeš novu sezonu Cruise partyja u splitskom Kameleonu. Već si vrtio u Hrvatskoj, sjećamo se spektakularnog zatvaranja Sonusa. Što misliš os hrvatskoj publici i što spremaš za plesače Kameleona? Možemo li očekivati neki originalni još neizdani materijal?
 
Zapravo nikada nemam trake koje "moram pustiti". Naravno postoje neke koje volim puštati, no to odlučim tijekom noći pašu li ili ne. Nemam ploče već spremne u određenom redu kojim ću ih puštati. To bi ubilo zabavu i flow.
 
Kako sam već nekoliko puta zasvirao na sjajnom Sonusu mogu pretpostaviti kakva će publika biti. Mnogo bolja priprema mi je ipak da znam da če Mariano biti domaćin večeri. Ako je on tamo zasvirao toliko puta, publika mora biti dobra.

 
6. Wild Card pitanje: Kako je Nat King Cole zapjevao:"Najvažnija stvar koju ćeš ikada naučiti je kako da voliš i budeš voljen" – koja je najvažnija stvar koju si ti naučio u svom životu i dugoj karijeri? Kada bi novopridošlicama mogao dati samo jedan savjet koji bi on bio?
 
Prvenstveno da je glavna stvar u životu zabaviti se i razmišljati pozitivno. Nikada nemojte ovo zaboraviti, čak ni kada se sve raspada. Možeš biti dobar jedino ako stvar voliš, ako se ta ljubav izgubi vrijeme je za razmisliti o promjeni!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2