Skip to main content
  • alt
  • 10.07.2014.

Ne marimo za žanreve

Njemački dvojac Tube&Berger upoznao se u školskome autobusu, a  sada već skoro dva desetljeća zajedno stvaraju glazbu i nastupaju diljem svijeta.

 
Pravim imenima Arndt Roerig i Marko Vidović, pronašli su glazbu u ranoj dobi, najprije onu punk, a kasnije i house kojim osvajaju glazbene ljestvice. Dvojac uskoro nastupa na Loveweek festivalu te smo tim povodom porazgovarali s njima
.
Kako ste se upoznali i kada ste odlučili da želite zajedno raditi?
Znamo se više od dvadeset godina, a prvi put smo se sreli u školskome autobusu. U početku se i nismo baš pretjerano voljeli, ali ubrzo smo shvatili kako nas zanimaju iste stvari. Djevojke, piće i glazba!
{youtube}pVTVuQRyPoA{/youtube}
 
Obojica ste najprije svirali u punk bendovima,a sada ste u deep houseu – što je potaklo tu promjenu?
Pojava Daft Punka sredinom 90-ih promijenila je naš pogled na glazbu, a bila je to i velika revolucija u elektroničkoj glazbi tada. Ime kaže sve. Punk je ušao u klubove te smo ušli i mi…
 
Producirate zajedno već 15 godina, što biste izdvojili kao vrhunce dosadašnjeg rada?
To je svakako stvar kojom smo se probili na scenu, “Straight Ahead”,  koja je dospjela i na 23. mjesto  UK ljestvice 2004. godine. I traka “Imprint Of Pleasure” koja je bila nekoliko tjedana broj 1 na Beatportov ljestvici singlova. Radi se o B strani i toliki uspjeh bio je veliko iznenađenje.
{youtube}XQdLjaBdUuk{/youtube}
 
Što kažete na poplavu deep housea kojoj svjedočimo posljednih nekoliko godina?
Današnji takozvani deep house je nešto posve drugačije od onoga što je bio kada smo mi započinjali. Ne marimo za žanreve i ne zovemo svoju glazbu deep houseom već je ona više esoteric house ili hippie house.
{youtube}HSBZqvq1jxE{/youtube}
 
Uz što ste DJ-evi i producenti, vodite i vlastiti label Kittball Records. Što nam spremate u budućnosti i s kime biste htjeli surađivati?
Kada smo pokretali label zajedno s Juliet Sikorom, napravili smo to zato što smo htjeli imati vlastitu platformu i zato što smo htjeli izdavati glazbu koju zaista volimo. Bez ograničenja ili zahtjeva kakve imaju mainstream labelovi. Mnogi su producenti s kojima bismo htjeli raditi, a prije ili kasnije radit ćemo sa svima!
{youtube}-Xd_Fd3hld4{/youtube}
 
 I posljednje, što mislite da će biti traka ljeta 2014.?
Upravo smo dobili remikseve naše trake “Imprint Of Pleasure”, koji izlaze na Suari krajem mjeseca, i Monkey Safari  je to izvrsno napravio. Taj će se remiks čuti diljem Ibize, a i svijeta, cijelog ljeta. Tu su i Paji, Teenage Mutants i In.deed koji će također vladati podijima ovoga ljeta.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk