Skip to main content
  • 13.11.2020.

Pablo Panda: Smatram da uvijek postoji način kako doći do cilja, uz dovoljnu ustrajnost

Drago Vukelić je jedan od tvoraca BSH Events, a kada ga slušate za DJ pultom onda je to pod umjetničkim imenom Pablo Panda.

Piše: 


Iskoristili smo ovo vrijeme u kojem je stagnacija događaja, da popričamo sa Pablom o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti njega kao DJ-a, i projekta BSH koji je na Ambasadoru kontinuirano nagrađivan za koncept godine.

1. Pablo, kako izgleda tvoj radni dan u ovim vremenima, kako održavaš svoju kreativnost?

S obzirom na trenutnu nemogućnost održavanja evenata u skorijoj budućnosti, dani mi izgledaju manje intenzivni nego inače. Trenutno smo u fazi izrade planova za BSH sezonu 2021. te u procesu dobivanja dozvola za neke željene lokacije + dogovaranja određenih internacionalnih DJeva. Osim stvari vezanih za BSH, svakodnevno preslušavam novu glazbu te treninram.

Kreativnost održavam upravo na način da planiram budućnost, u kojoj će kreativnost moći doći do izražaja.

2. Što misliš o povezivanju sa publikom preko streamova?

Smatram da je povezivanje publike glazbom u ovakvim vremenima nužna stvar, pa tako i preko streamova. Ukoliko je uz klasičan stream DJ seta moguće ponuditi publici i dodatan vizualan sadržaj, tim bolje. Tijekom lockdowna je bilo puno live streamova pa je u jednom trenutku došlo do zasićenja što je dovelo do toga da je bilo potrebno pružiti dodatan effort kako bi se stream istaknuo od drugih, i bio dobro popraćen gledanošću. Mislim da je dobar primjer naš stream iz Dubrovnika u suradnji se međunarodno etabliranom platformom za elektroničku glazbu “Mr. Afterparty”.

Streamovi su super stvar i dobro je da postoje, ali nikada neće zamijeniti pravi feeling.

Mr. Afterparty x BSH events present Dubrovnik ‘The Pearl of the Adriatic’ | Stream City Live

3. Dok si za DJ pultom, stvaraš li setove više emocionalno ili racionalno?

Emocionalno definitivno. U prinicpu za svaki set napravim novi folder sa najnovijim releasovima te odredim par pjesama koji bi trebao pustiti. Ostatak prepustim momentumu.

4. Pratiš li ritam plesača za vrijeme partija?

Naravno. Mislim da je zadatak svakog DJa pratiti što se događa na danceflooru te na temelju tog feedbacka graditi set. Nije svaka publika ista i pogotovo kad se pušta pred novom publikom mislim da ih se u prvom dijelu seta treba upoznati te na neki način testirati sa par različitih smjerova.

5. Da li ti fale BSH partiji?

Naravno. Jedva čekam da se vratimo na put s onime što smo započeli prije 7 godina.

6. Što najviše voliš u vezi njih?

Ne bih mogao odabrati jednu stvar koju najviše volim u vezi njih. Proces je bitan. Od pronalaska lokacije, smišljanja na koji način bi produkcija izgledala, izrade PR kampanje do same realizacije eventa.

7. BSH dovodi mnoga poznata imena i zvijezde elektroničke scene, sa kojim DJ-em ti je bilo najdraže svirati?

Najviše sam se povezao sa Richy Ahmedom, Joey Danielom i Enzom Siffrediem. S nekima od trenutno radim na novim projektima. Mislim da je bitno povezivati se s ljudima iz industrije iz cijelog svijeta radi mogućih novih suradnja, kontakata, ali i i drugačijeg pogleda ne neke stvari.

8. Hoćeš li podjeliti s nama 3 trake koje tvoju publiku izbace iz takta?

Erik Hagleton – Alright, jedna od njih koju najčešće koristim – dobro funkcionira u warm up dijelu seta, također dobro sjedne i kao tranzicijska stvar, ali i kasnije u setu.

Eric Prydz – Opus, ne koristim ju puno jer mislim da nije za svaku priliku, ali kad se iskoristi u pravom trenutku onda je vjerojatno i br. 1 na koju publika otkida.

Pawsa – Groovy Cat, dosta sam ju prije koristio, u zadnje vrijeme malo manje, ali publika ju također uvijek super prihvati ukoliko se pusti u pravom trenutku.

9. Možeš li reći najbolju stvar u vezi tvog posla?

Najbolja stvar vezana za moj posao je defitinivno realizacija nečeg za što si smatrao da je nemoguće, ili malo moguće. Često su neke stvari puno jednostavnije nego što se čine. Smatram da uvijek postoji način kako doći do cilja, uz dovoljnu ustrajnost.

10. Što bi poručio svojoj publici?

Publici bi poručio da ostanu fokusirani. S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom, mislim da je bitno moći raditi na aspektima života na kojima je u ovom trenutku raditi moguće raditi. Bolji dani su ispred nas. Keep going.

11. Na čemu trenutno radiš?

Osim što smo trenutno u procesu biranja lokacija i gradova u kojima ćemo u 2021. Godini gostovati s našim konceptom, trenutno radim na lineupu za BSH Island Festival koji će se održati od 1. do. 5. srpnja sa mainstageom u Noa Beach klubu na otoku Pagu.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2