Skip to main content
  • vladimir acic
  • 22.11.2013.

Pripremam dobre trake i dobru energiju

TechMe Out novi je program, u režiji organizacije Feel The Wave, koji će dovesti niz svjetski poznatih DJ-eva iz regije koji će vas zaljuljati u ritmu deep, minimal, house, tech house i techno glazbe, a čast da sljedećeg vikenda krsti program pripala je srpskom DJ-u i producentu Vladimiru Aćiću.

Naslovna foto

vladimir acic
 
Vladimir Aćić iza sebe ima beskonačnu listu nastupa i suradnji s Umekom, Marcom Baileyjem, Oxijom, Technasijom, Green Velvetom i  Carlom Coxom među ostalima.  Svirao je na Kazantipu, Exitu, Refreshu i drugim festivalima, a  dosad je nanizao preko 100 izdanja, Kako bismo pobliže upoznali Aćića, porazgovarali smo s njime te doznali što sprema za umaški party, producira li trenutno i tko mu je od velikana ostao u najboljem sjećanju.
 
Možeš li nam otkriti kada je bio tvoj prvi susret s elektronskom glazbom; koja je prva stvar ili ploča  koju si kupio u životu?
Prva ploča koju sam kupio bila je Green Velvetov “Flash” (Timo Maas remix) 1998. godine, a prvi susret s DJ scenom je bio par godina ranije.{youtube}ik74nfbOkoQ{/youtube}
 
Kada si shvatio da se želiš baviti i produkcijom, a ne samo DJ-iranjem?
To ide jedno uz drugo, posebno u današnje vrijeme. Zadovoljstvo je kada ostali DJ-evi uvrste tvoju traku na svoju  listu, kao što je poseban doživljaj kada publika u klubu reagira na traku koju si ti napravio.
 
Koliko je vremena prošlo od ideje do realizacije, odnosno prvog vlastitog izdanja?
Prvu traku sam napravio relativno brzo, ali sam prije toga godinama učio o produkciji – softverima, editingu…
{youtube}q_t8HogXSLU{/youtube}
 
Nastupao si i surađivao s imenima kao što su Umek, Marco Bailey, Carl Cox, Green Velvet i niz drugih – tko ti je od njih ostao u najljepšem sjećanju i zašto?
Svi ti sjajni ljudi  imaju posebnu energiju i nastupi s njima su mi ostali u najljepšem sjećanju – Umek je drugarčina, Green Velvet je predobar lik, Carl Cox je faca itd. Kako da mi ne ostane u najljepšem sjećanju nastup na kojem mi je Christian Varela rekao da sam jedan od najboljih tehničara koje je on vidio. Takve rečenice se ne zaboravljaju. Svi oni su vrhunski DJ-evi i nemoguće je da ne zapamtiš sve te žurke i sva ta druženja.
 
Radiš li trenutno na kakvoj produkciji ili si više posvećen svirkama?
Na produkciji radim u kontinuitetu, bez toga se ne može, čekam nova izdanja i radim na nekoliko remiksa. Aktualan je i projekt La Source koji potpisujemo Mika Technika i ja. Što se tiče svirki, posvećen sam im non-stop, to je neraskidiva veza koja je sve jača.
{youtube}_G5nuEyOSd8{/youtube}
 
Što pripremaš za umaški party, što publika može očekivati?
Pripremam dobre trake i dobru energiju, a svi zajedno se pripremamo za dobar party. Raduje me što je u najavi i after party što uvijek dodatno motivira ekipu. Nadam se da će ovaj prvi “TechMe Out” party otvoriti sezonu dobrog partijanja pod tom oznakom.
 
Bliži se Nova godina, provodiš li ju za miks pultom ili plešući na podiju?
Imam tri nastupa za Novu godinu – s Umekom u Beogradu, sa Silicone Soul u Novom Sadu i na jednom after partyju. Prije toga me čeka nastup u klubu Pacha na Kanarima.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2