Skip to main content
  • alt
  • 16.05.2015.

Spiros Kaloumenos

DEPO klub večeras dočekuje velikog Grka techna koji bešavno iza pulta na 3, 4 decka spaja najnovije od techna i old school tradiciju u nešto sasvim novo.

 
Odgojen u mjestu rockera i ljubitelja lokalne glazbe svjesno je odlučio krenuti onim putem kojim se manje putovalo i s vremenom postao jedan od ključnih članova grupe izvođača okupljenih oko Marca Baileya, a danas je orijentiran na vlastitiu izdavačku kuću Focus Records. Stoga navrati i posipaj se šakama magičnog praha uživancije na novom Angel Dust partyju, a sad riječ predajemo gospodinu Spirosu.

alt

 
1. Odrastajući u Piraeusu koji je bio distinktivni zvuk kojem si bio izložen? Kada si znao da će glazba postati tako važan dio života za tebe?
 
U mom rodnom gradu elektronička glazba nije bila opcija. Većina stanovnika i klubova uživala je u lokalnoj glazbi ili rocku i ja sam odabrao ne ići tim putem. Od kada sam počeo raditi ako DJ i producent većinu vremena provodim u studiu ili klubu. Kada sam shvatio da je ono što mi je važno da vidim ljude kako plešu na moju glazbu i kako su sretni je bio tren kada sam znao da će glazba biti veliki dio života!
 
2. Kako biraš nove trake za setove? Što voliš i postoji li neka specifična udica koja ti se sviđa u pjesmi?
 
Ne postoji nikakva specifična formula za odabir traka. Sviranje s 3-4 decka daje mi mogućnost da biram trake iz različitih stilova techna i kombiniram ih na vlastiti način. Dobar groove mi uvijek privuče pažnju, ali i moćni synth, teški bass ili melodija koja te raspameti, Sve ovo su esencijalni djelovi mog seta.
{youtube}bPW6K2fFckI{/youtube}
 
3. Što te danas motivira u terminima glazbene produkcije? Koji zvuk tražiš?
 
Kada se radi o vremenu provedenom u studiu volim tražiti, improvizirati i pogurati produkcije korak dalje. Danas je techno evoluirao i više se bazira na analognim strojevima, na povratku na iskon!
 
Pokušavam donijeti moderan pristup analognom detroitskom zvuku dodajući neke svježe elemente kako bi održao ravnotežu. Inspiracija uglavnom dolazi iz mojih glazbenih uzora kroz godine. Također je nalazim i u filmovima, teatru, umjetnosti i svemu što mom životu daje značenje.
 
4. Što možemo očekivati od tebe u bliskoj budućnosti? Dolaze li nam uskoro neka nova izdanja?
 
Očekujete neočekivano (heheheh). Ovih dana se trudim izdavati manje glazbe kako bi se mogao koncentrirati na kvalitetu!
 
Uskoro izlazi sjajan EP na Analytic Trail s mojim tradicionalnim zvukom i također i EP iznenađenja za berlinski label Advanced, koji će biti u potpunosti drugačiji od mojih dosadašnjih izdanja. Zaista prima sjajan feedback od top izvođača i ne mogu dočekati da pokažem i svoju mračniju stranu. 

alt

 
Također se spremaju i nova izdanja na mom vlastitom labelu Focus Records, stoga držite oči i uši otvorenima. 🙂
 
5. Što si pripremio za Angel Dust party u DEPO klubu u subotu 16. svibnja?
 
Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj pa sam zaista uzbuđen. 🙂
 
Moj glavni cilj je da stvorim odličnu party atmosferu i osiguram da svaki puta dam 100% od sebe kako bih to ostvario. Očekujte ništa manje od nepopustljivog groovea!
 
6. Wild Card Question: Koji je bio najveći strh koji si morao savladati kako bi bio uspješan?
 
Pomalo sam sramežljiv kao osoba pa sviranje pred stotinama i tisućama ljudi kada sam počinjo nije bilo lako… ali nekako nakon minutu dvije kada počnem zaboravim na sve, fokusiram se na glazbu i povežem s publikom!
sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2