Skip to main content
  • 11.08.2022.

Tijana T: -Voljela bih doći u Split, jer jako volim dolaziti dole-

Jedan od regionalnih techno simbola i ikona je definitivno Tijana T

Piše: 

Svoju karijeru je započela kao novinarka i sama je radila za EXIT, dok sada nastupa kako po EXITovim festivalima, tako i po cijelome svijetu. Prije nego što je preuzela kormilo na Nautilus Arene na Sea Staru, uhvatili smo je za kratki razgovor.

Jako i zaposleno si krenula u ovu godinu od samog početka. Cjelonoćni setovi, otvaranje klubova, festivala, sezona…

Tek polijećemo, baš kao sportaši. Moramo da uđemo u formu i zaista je tako, jer kad se malo izađe iz forme, to ide teže jer budemo rusty, što bi mi rekli hrđavi. Kad se sve to podmaže, onda ide malo nabolje. Meni je prosto drago da ponovno živimo normalno, eto toliko.

Kako se pripremaš za svoje setove?

Moje pripreme su dosta kaotične i onda iz tog nekakvog kaosa, nešto smisleno nastane. Ja pristupam traženju muzike na internetu, isto onako kako sam pristupala i kada sam odlazila u prodavaonice ploča. To i dalje radim ali rjeđe, jer rjeđe puštam s ploča. Znači, otvorim sve moguće digitalne prodavaonice, otvorim svoj mejl gdje mi stižu promo trake i onda slušam sve jedno po jedno. To traje, tu slušam, slušam i slušam. Zatim odaberem neke nove pjesme, nekad ih je pet, nekad ih je trideset pet! Zavisi kakav je tjedan, što se novog pojavilo.

To sve ide u jedan folder koji se primjerice zove, Sea Star, bez nekakvog reda i rasporeda, je li to za početak, sredinu ili kraj seta. Je li to ovaj žanr ili onaj žanr. Prolazim kroz svoje stare playliste, foldere jer zapravo svu svoju muziku uvijek nosim sa sobom. Ja imam na svojim USB-ovima muziku koju sam spremala za žuru recimo 2011.-te. Tako da uz tu veliku količinu muzike, uvijek postoje neki aktualni favoriti koje volim pustit u svojim setovima. Primjerice, postoje neke stvari kojih se tako nasumično sjetim, recimo iz 2006. i nisam ju dugo pustila pa bi ju sad mogla pustit i ona mi je tu. Tako da ne bi neka metodologiju da izvedem, tu je dosta veliki kaos, ali dobro je ono što iz kaosa nešto dobro nastane!

Kreativni nered…

Ja sam inače uvijek ovako uredna za sve druge stvari u životu, za neke čak možda i previše. Ali za to s muzikom je kaos. Mislim jednom sam pokušala da sredim, kako sam sredila foldere više ništa nisam znala gdje se nalazi, ništa nisam mogla naći, tako da ono hahaha!

Večer je posebna večer u Umagu, ženske snage cijelu noć u plavoj laguni…

Ne znam jel to namjerno ili slučajno, to bih baš voljela da znam. To sam trebala pitati, je li namjerno ili slučajno. Meni se sviđa da se to događa. Ali pazi, da su večeras svi muškarci na lineupu to pitanje ne bi postavio, jer ne bi primjetio. Ja jedva čekam dan kada se nećemo čudit što su tu sve žene!

Često te možemo uhvatit na festivalima i partyjima uz obalu i more. Je li ti to možda najdraži ambijent za setove?

Meni je sve uz more najdraže. More mi je najdraža pojava na planeti Zemlji, Jadransko more posebno to sam ti vjerojatno rekla i u Buljarici prošle godine. Tako da bolje ne može biti. Drugačiji je jednostavno kad je tu neka velika voda u blizini, onda se sve drugačije čuje i naravno ambijent je drugačiji. Party, tj festival, klub, događaj nisu samo ljudi, DJ i sound system. To ovisi o još mnogo drugih faktora, mislim da i vlažnost zraka može utjecat na to kakva će žurka bit. S obzirom da smo pored mora u ovoj lijepoj prirodi, to već doprinosi da sve bude ugodnije i lepršavije.

Gdje te ovog ljeta još možemo uhvatit, kako na obali, tako i u regiji?

Voljela bih doći u Split, da se tamo nešto održi i pozovu me, jer jako volim dolazit dole.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2