Skip to main content
  • victor simonelli
  • 30.12.2012.

Victor Simonelli: glazba je sve što sam htio u životu

Istaknuti glazbenik, producent i autor njujorške house scene Victor Simonelli u Novu Godinu uvesti sve koji mu se pridruže u vodičkom klubu Opium zaduženom za spektaklarni doček, prije nego sutra zaplešete na njegove ritmove pročitajte kako Victor zbori.

Naslovna foto

victor simonelli

1.Pozdrav Victor! Evo te opet u Hrvatskoj, kakve uspomene nosiš sa sobom od posljednjeg puta kad si bio ovdje?

Samo prekrasne uspomene. Zadnji put sam bio u Hrvatskoj ovo ljeto, nastupao sam u Vodicama i na Visu. Odlični partiji, ljudi, atmosfera, osjećaj, stvarno odlična zemlja.

2. Putuješ li dosta u posljednje vrijeme?

O da, na tjednoj bazi . Prije par tjedana sam bio u Kolumbiji, nešto ranije u Francuskoj, prošli tjedan u Londonu, ovaj tjedan u Italiji, sljedeći u Hrvatskoj i tako.

3. Radio si s velikim brojem slavnih osoba, producirao si njihove pjesme i albume, s kim s najbolje surađivao, a tko je bio onako „težak“?

Arthur Baker je ostavio toliko utjecaja na mene. Rad u njegovom studiju u New Yorku (Shakedown Sound) bilo je mjesto gdje sam otkrio i naučio sve o životu u studiju. Radio sma na toliko projekata upravo u tom studiju, npr. s Quincy Jones , Ray Charlesom , Chakom Kahn, Talking Headsima, David
Bowiem i drugima. U isto vrijeme nabolje i najgore mi je bilo raditi upravo s Arthurom u njegovom studiju, jer je to bilo vrijeme učenja i prenošenja njegovog iskustva na mene.

{youtube}_rOK7hlXVks{/youtube}

4. Jesi li se pomalo umorio od DJ-anja?
Ne.

5. Da se na baviš onim čime se baviš danas što bi radio u životu?

Glazba je nešto na čemu oduvijek radim. Moje najranije uspomene u životu sežu u vrijeme kad sam prekopavao po očevim pločama, tako da je glazba sve što sam ikad želio raditi u životu.

6. Pripadaš old school začetničkoj generaciji DJ-a, poštuju li te mlađe generacije dovoljno?

Bilo bi dobro da njima postavite to pitanje.

7. Na čemu trenutno radiš? Možemo li očekivati novu produkciju, remixe, EP-ijeve i LP-ijeve, možda nekek nove suradnje?

 Uvijek nešto novo stvaram. Najbolje da vas uputim na moje labele na Traxsourceu, Beatportu i sl. gdje se zapravo odražava sve što trenutno radim, provjerite na Bassline Rec, Big Big Trax, West Side Rec, Stellar Rec, Unkwn Rec, Brooklyn Trax. Na ovim labelima nalaze se i moja nova izdanja. Osim na svojim labelima izdajem i za razne druge labele. Neka od mojih posljednjih izdanja su “We Rise” by Ann Nesby i Sounds Of Blackness, “City Life” by Marshall Jefferson i Curtis Mclain, Groove Committee Album, između ostalih. Ono na čemu radim upravo ovaj mjesec je nova stvar za Cloud 9, Street Players Vol. 3, Solution – novi single i album, Tracks From The Other Side – novi single i album i novi singl za Creative Force.

8. Što možemo očekivati od tvog nastupa u Vodicama za Novu Godinu?

„To Start the New Year with a Bang! House Music All Night Long!“

brejcha 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju