Skip to main content
  • 5.04.2015.

Damir Ludvig: Novi val Balearic zvuka uz Jose Padillu

Dok proljeće uzima puni mah, a drveće i cvijeće svuda niče oko nas, sunce napokon grije mameći nas na terase koje toplinu dopunjuju snažnim mirisom kave.

Piše: 


To je trenutak kad znalci upotpune doživljaj pomoću glazbe adekvatnog senzibiliteta. Nešto što je dovoljno lagano da ne iritira, a ipak s dozom poletne energije. Šezdesetogodišnji José Padilla je vjerojatno jedini DJ i producent na svijetu koji je oduvijek takvu atmosferu najbolje znao predočiti. Ovaj legendarni DJ je odabirao trake na prvim Café del Mar kompilacijama i time formirao zvuk kojim se je ova kultna etiketa globalno proslavila. I danas, toliko godina nakon što je iz rodne Barcelone preselio na Ibizu da bi postao legenda, José ne staje. 23. ožujka je objavio novi singl koji mnogi svjetski DJ-i nazivaju novim valom Balearic zvuka. Osmominutni instrumental začinjen ugodnim zvukovima marimbe, vrhunski je aranžiran tako da jednostavno proleti poput pop hita, iako pruža sve što je pop odavno prestao isporučivati, ističe Damir Ludvig.
{youtube}jUQyglvql5Q{/youtube}

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk