Skip to main content
  • 28.05.2023.

Discotheque Vol. 4

Napokon su prestale kiše i sunce se pojavilo, te su se prirodno nametnuli flashbackovi svih beach barova i klubova uz vodu u kojima sam imao prilike puštati glazbu


Sa prvim konkretnim zrakama sunca uvijek se nekako provukla vedrija house glazba te se playlista transformirala skoro do neprepoznatljivosti, ostale su samo neke blage poveznice sa zimom, neke stvari na koje ne utječe godišnje doba.


Foto Denine.eu

Beach Bar Paradajz u Malinskoj, Surf Klub "Tri Strijele" na Jarunu (pravi surferski klub sa zanimljivim internim tulumima za članove u kojem je nastupao nemali broj dj-a sa scene) te legendarni Aquarius, tri su mjesta koja će mi zauvijek ostati u sjećanju.

Uglavnom, u ovom broju pripremio sam 5 vrhunskih disco stvari za uvod u ljeto, te remikseve istih, koje su odradili jedni od najvećih majstora moderne house glazbe. Uživajte!  

Ashford & Simpson – Found A Cure (1979, Warner Bros. Records)

Odličan single izvučen sa albuma "Stay Free". Nickolas Ashford i Valerie Simpson napisali/producirali su pozamašan broj odličnih stvari. Napisali su nemali broj pjesama za neke od glazbenih legendi kao što su: Ray Charles, Aretha Franklin, The Guess Who, Marvin Gaye and Tammi Terrell, Diana Ross, Quincy Jones, Chaka Khan.

Najbolji remix odradio je Joey Negro, izdanoj na kompilaciji "Remixed With Love Vol.3" 2018. godine za vlastiti label "Z Records". Majstorski i sa puno poštovanja prema originalima, sva tri nastavka kompilacije remixeva nešto su najbolje ikada napravljeno u ovoj sorti house glazbe.

Midnight Star – Midas Touch (1986, Solar)

Midnight Star je američka electro-funk/soul/disco grupa oformljena 1976. godine. Iza sebe imaju 9 albuma od kojih je zadnji izdan 2002. godine. Midas touch izvučena je kao single sa albuma "Headlines".

Od stvari u kojima su se koristili "Midas Touch" semplovi izdvojio bih HNNY – For The Very First Time (Dirtytwo's Midas Touch Version) koja je 2013. godine izašla na cijenjenoj švedskoj house etiketi "Local Talk", te odličan remix koji potpisuje Jamie Lewis (Jamie Lewis Touch the Stars Mix).

Sister Sledge – He's The Greatest Dancer (1978, Cotillion)

Legendarna stvar, koja je svoje mjesto našla na mega uspješnom albumu "We Are Family", jednom od najboljih albuma u žanru. Semplove Greatest Dancera može se čuti u velikom broju stvari. Robert Hood, Folamour, Moodymann, Late Nite Tuff Guy, Qubiko pa čak i Will Smith na svojem hitu "Gettin' Jiggy Wit It", samo su neki u moru "kradljivaca" ovog glazbenog dragulja.

Majstorski odrađen remix potpisuje Dimitri From Paris, na svojem albumu/kompilaciji "Le Chic Remix", koji stoji uz prije spomenuti "Joey Negro – Remixed With Love".

Firefly – Love (Is Gonna Be On Your Side) (1981, Emergency Records)

Talijanski disco band "Firefly" iza sebe ima 4 albuma snimljenih u razdoblju 1980 -1984. "Love" je njihov najveći hit.

Odličan remix za beach barove i fine prostore "složio" je Michael Gray, te je izdan na etiketi "High Fashion Music".

Diana Ross – Love Hangover (1976, Tamla Motown)

Love Hangover jedna je od himni disco glazbe. Izdana je 1976. godine na albumu naslovljenom "Diana Ross". Producent Hal Davis tražio je da se postave stroboskopska svjetla u studio kako bi Diana ušla u "disko mindset". Stvarno specifična stvar.

Semplirana je u bezbroj stvari, a dotakli su je se face kao što su: Snoop Dogg, Lenny Kravitz, Janet Jackson, Will Smith, Paul Johnson, Joey Negro, Crazibiza. Eric Kupper je 2020. godine za "Motown" odradio više nego solidan službeni remix.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk