Skip to main content
  • 22.11.2015.

Grga aka Toxic – najljepša plaža na svijetu sa zaraznom melodijom

U centru Ljubljane je početkom tisućljeća postojao "shop" koji se zvao X-Ton.


Nudio je zanimljiv izbor 12'', pa sam često znao otići u "deželu" prolistati njihove police. Naravno uz klasični House i Techouse zvuk koji sam tražio, jedna u polici bila je skroz drukčija, a potpisuje je Rajko Müller aka Isolée koji dolazi iz Frankfurta na Majni. Kao malome dječaku roditelji mu za Božić kupuju orgulje i tu počinje njegova ljubav za glazbom. Otkriva Synth-Pop i 'Body' glazbu preteče današnje elektroničke glazbe.
{youtube}mQy2V_3LRMQ{/youtube}

Ploča u originalu za Playhouse records izlazi 1998. godine, i četvrti mu je singl po redu. Moje Freeform RMX izdanje je na Classic etiketi iz 2000. Više sam ju vrtio u radio emisijama nego u klupskim programima, iako s njome započinje jedan od starih mixeva iz V.I.P. prostora kluba The Best. Na prvo slušanje prilicno mračna, sjetna i melankolična, no njena zarazna melodija budi lijepe i vesele osjećaje.
{youtube}bxJaK9ZdJrA{/youtube}

Rajko je baš uspio dočarati svoje bezbrižno djetinjstvo provedeno u igri na plažama Alžira. Upravo zato je i tako nazvao ovo djelo. Iako smo godinama pokušavali odgonetnuti što zapravo znači naslov pjesme 'Beau Mot Plage', a prijevoda na francuskom nije bilo.

Prije 10-ak godina sam na nekom forumu naišao na komentar gdje jedan štovatelj kaže da ga je prilikom gostovanja u jednom klubu pitao stvarno značenje, pa mu Rajko objasnio da je kao dječak vikendom odlazio na plažu koja se u biti zvala Bomo. Fonetskom interpretacijom to bi ustvari značilo 'Najljepša plaža na svijetu'.

E moj Rajko..sine Rajko..što uradi Rajko.

Isolée 'Beau Mot Plage' 2000. Classic CMC86RMX U.K.

sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk