Skip to main content
  • alt
  • 8.10.2013.

Mjesečni chart Sergeja Snoozea u miksu

Uvijek mi je bio problem izabrati 10 pjesama te ih poslagati po nekom redu – zašto jedna mora biti bolja od druge? 

 
Kako kaže jedan moj stih “It doesn't matter who is better, What counts is relationship as a matter.” U vrijeme Točkice, to sam rješavao tako da bih svaki mjesec snimio top 10 miks te tako i dobio redoslijed najdražih pjesama taj mjesec. U dogovoru s Klubskom Scenom od ovog mjeseca to ću činiti ponovo te svaki mjesec za čitatelje napraviti jedan miks od svog charta. Cover je slikala moja najdraža žena, tako da je sve Home Made 🙂
 
1. Hommé – Woods – Modular Expansion
Kao što bi rekao cigo u kavani, daj mi jednu na uvce, meni bi slična emotivna analogija bila  s ovom prekrasnom pjesmom. Ima dovoljno plesnih elemenata da ju hrabar DJ može pustiti i usred noći, istovremeno zadovoljavajući visoke aranžmanske, harmonijske i sonične kriterije slušatelja koji nikad nije niti kročio u klub. Inače Modular Expansion je grčki label, vezan za partyje istog imena koji postoje od 1998. godine. Ovo im je prvi digitalni album, a Hommé su njemački producent Hendrik Vaak (inače polovica Sender Berlin) i poljski čelist Piotr Piesiak.
 
2. Hooved – TMLSS1 – (Thomas Brinkmann) – Amam
Kada čiča Thomas uzme stvar u svoje ruke obično ispadnu glazbeni uradci koji mozak nose, ali u jednoj suptilnijoj dimenziji, kreirajući svijet sam za sebe. Razigrane perkusije ne dozvoljavaju nožicama da zaborave da je tijelo ipak na plesnom podiju dok melodija  pomalo na podmukli način zavodi slušatelja, tamo negdje, na ono mjesto zašto volimo ići u klub.
 
3. Unholded – Unnoon (Guido Schneider remix) – Vierzehnnullvier
Unnoon je tipičan primjer što ja u zadnjih možda godinu dana gledam kao povratak progresiva, međutim iz jedne druge glazbene škole. Perkusivni, mračno i duboko, uz muški pad(ove) te melodijicu da izbalansira muške i ženske hormone na plesnom podiju. Guido je stvarno producent koji je dugo ostao vjeran svom deep izričaju, a sama pjesma na kraju zahvaljuje dragom bogu na gradu koji izlazi iz mora, kreirajući vrlo slikovit opis imaginarnog svijeta plesnog podija.
 
4. Patrick Bateman – Club Queen (Frank Haag Reinterpretation feat Julie Montel) – Tic Tac Toe Records
Tic Tac Toe davno se pojavio, ostao konstantan u kvaliteti ali i inovativnosti i širini. Patrick je inače šef labela i nakon dugo vremena radi svoju pjesmu. Pjesmom Club Queen, po mojoj osobnoj konstrukciji, zahvaljuje kraljicama klubova diljem svijeta, što svojim prisustvom i plesom promoviraju estetiku deep tech house glazbe. Pjesma ima dosta energije u sebi, ali je istovremeno ista vrlo konkretno sputana i ostala u fokusu groovea.
 
5. James Welsh – Steak – Hypercolour
Ovaj mjesec James Welsh mi je definitivno “man of the month” jer osim Odreska, ima još jedna pjesma na chartu, ali o njoj kasnije. Fino diže čitav mix u viši stadij tenzije, istovremeno zadržavajući deep tech house izražaj. Mene osobno veseli jer u sebi ima taj “UK feel”, engleske glazbene škole koja bez obzira na to što je tako blizu kontinentalnoj Europi, ima vrlo jasan svoj stav i vibru koju isporučuje sa sobom. 
 
6. Joe Bellingham – Reflection Blues – Shameless
Da ne zaboravimo da je glazba globalna, iz UK se selimo u Seattle, USA, iz kojeg nam Joe donosi jednu za “dušu”. Taj “za dušu” uvijek je bila jača strana tech house glazbe koja dolazi sa zapadne obale domovine house glazbe. Naravno u američkom stilu, tu je i vokal, uredno pospremljen, zadovoljavajući samo harmonijske afinitete slušatelja, ali istovremeno i dozvoljavajući “sing along” bože predajem ti se moment na plesnom podiju. Znate ono kada plačete od oslobođenja koje vam je muzika omogućila.
 
7. Luke Form – Cafe Racer (Kizt) – Forward Education
Veliki respect za Igora Brzovića i Forward Education. Luke nam daje ono što bih ja u tagiranju pjesama tagirao kao konkretni deep tech house groove. Bez puno filozofije, teče poput rijeke, a znamo onu staru filozofsku izreku da u istu rijeku ne možeš stati dva puta. Možda ova izreka je dobar opis tech housea općenito. Teče li teče, a ti možeš stajati uz obalu hladeći nožice ili se prepustiti da te nosi pa uživati u onome što ti obala nudi. 
 
8. George Morel – Keep It Rolling – Clarisse Records
George je samo potvrda socijalne konstrukcije, iskovane u novom terminu ovog ljeta, a to je Čičster. Čister George ga rola bez milosti, ne ostavljajući puno izbora nego da daš sve od sebe i pokažeš sve nove plesne korake koje ste vježbali preko tjedna. Nemilosrdan groove za staro i mlado, zadržavajući estetiku undergrounda kojeg štujemo već godinama.
 
9. James Welsh – Sent – Hypercolour
Evo ga James ponovo. Dugo me nije neka pjesma natjerala da ju pustim par puta za redom, pjevam uz nju, s rukama u zraku u 5.15 ujutro. S tim da sam se digao u 5, kako bih mogao završiti ovo mjesečnu selekciju. Možda se onaj tko se rano digne čitav dan je poslan, ali poslije Senta, isplati se trpjeti. Kao što i kažu riječi pjesme – direkt iz raja. Kada se netko pita ima li raja, pa evo ja tvrdim da ga ima, a James nam ga šalje poput DHL a naše sobe.
 
10. Yumi And The Weather – All We Can (Vondelpark Rework) – XVI Records
Ne znam što da kažem za ovaj cover osim da mu se samo prepustite da vas miluje i topi vam led s duše. A ako nemate leda oko duše, onda neka vas nosi dublje u ono mjesto koje poznaju oni koji su svoj led otopili.
 
 
 

 

 

 

Sergej Snooze 09/2013 chart mixed by Sergejsnooze on Mixcloud

 
Info links and contact:
 
home.label@gmail.com
 
 
 

 

 

 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop