Skip to main content
  • alt

Nabrijaniji, ali takav je horoskop

Novi mjesec, novi chart, ovaj put možda malo nabrijaniji, ali eto, valjda je takav horoskop. 

 
Maurice Aymard & Gui Boratto – Home – Galaktika Records
Prošli mix sam isto otvorio s pjesmom "Home". Možda jer dosta radim na Home Made  Electronici pa mi je u podsvijesti Home uvijek, a možda zato što je doma najljepše. Maurice je inače iz Venezuele te mu je u ovom uratku uskočio u pomoć i njegov zemljak Gui Boratto i  zajedno su napravili odličnu deep house traku čiji bih sound opisao kao Organic sound. Zvuči vrlo živo i prirodno.
 
Last Magpie – Leavin’ Me – Hypercolour Digital
U zadnje vrijeme se sve više pojavljuje sound kojeg zovem very UK, odnosno jako me podsjeća na izvorni speed garage iz kraja 90-ih, ali je ipak više house nego garage. "Leavin’ Me" je pjesma “sočne” produkcije koja omogućuje “nabadanje” pravom štiklom na pravo mjesto, stvarajući pravu atmosferu u svakom. Last Magpie mi je inače vrlo drag producent, koji svojom  produkcijim uspijeva zadovoljiti deep afinitete, ali istovremeno razvaliti svaki floor u peak timeu.
 
Heron – Moon – KMS Records
Moon je trancy schmancy traka, s moćnim “hookom” koji podpomognut perkusijama lansira slušatelja u neku novu dimenziju. Istovremeno vrlo konkretni beat uspijeva zadržati uživatelja u glazbi vezanog za plesni podij te na taj način omogućuje nesmetan protok energije kosmosa i zemlje. 
 
Bowski – Juno's Jupiter – Blah Blah Blah Records
"Juno’s Jupiter" je prava mentalna poslastica za one koji vole svoj mozak malo više pržiti, ali istovremeno koketira i sa “straigth” glazbenom formom. Prošli tjedan sam ju pustio na Halloween partyju te je napravila nered na plesnom podiju iznad svih očekivanja, slažući sloj po sloj atmosfere, dovodeći klub do kompletne ekstaze.
 
DÐD & MTSP – Red Right Nighter – Fur Trade
Slijedeći “naslagivanje” iz prošle pjesme, ide i "Red Right Nighter" koji, uz mentalno građenje neke vrlo specifične konstrukcije u glavi slušatelja, ima i vokal. Sve to je popraćeno i odličnim perkusijama koje pjesmu čine i pomalo funky.
 
Likhnitsky – Phobia – NOPASSPORT Records
Nopassport records je ovaj mjesec našao dva mjesta na chartu. Ovaj ruski label se izgleda dobro odmorio ovo ljeto te je nakon istog izbacio dva odlična izdanja. "Phobiju" bih bio slobodan  nazvati salonskim tech houseom. Jer nekako je elegantnam ali i vozi. Možda je inspirirana plesnim balovima iz ogromnih ruskih plesnih salona s kraja 18. stoljeća. 
 
Patrik Skoog – Stereo / Waves – Third Ear
Iz Rusije skočiti u Švedsku nije daleko, a još ako se transportom bavi legendarni Third Ear label, onda je putovanje iz snova zagarantirano. Patrik na svom albumu za Third Ear isporučuje vrlo atraktivan izražaj kako bi mainstream techno trebao zvučati, dok "Stereo/Waves" pjesmom koketira s deep glazbenim prefiksom stvarajući odličan “sitni vez”.
 
BareSkin – I was Born To A Woman From Space – Hypercolour Digital
Još jedan “very UK track”, s  odličnim vokalnim hookom koji naprosto ukrašava pjesmu na način da bi ju instalirao ispod kože poput čipa. Čisto da grije dušu i raduje srce. Ali soničkom selekcijom zadovoljava i zahtjevnije slušatelje.
 
Edy C. – Mountains (Ivan Komlinovic) – Decoded
Ne znam zašto, ali u zadnje vrijeme sound Ivana Komlinovića mi je vrlo atraktivan. Ima jedan taj nazubljeni štih koji me jednostavno  ne ostavlja ravnodušnim te mi pruža uživanje. Odličan remiks na odličnu pjesmu Edyja C-ja iz Šibenika. Respect za lokalne snage.
 
Andrey Timonin – Nice And Busy – NOPASSPORT Records
I za kraj, mozak bye bye tech house uradak. Mene je jako podsjetio na after od Sonus festivala na kojem je neki Talijan donio sa sobom onu trubu za navijanje od koje su svi ludili na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Totalni madness, ali na kraju, zato i idemo plesati.

 

 
 
 
 
 
 
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2