Traka tjedna Ecstasy Club - Jesus Loves The Acid

Srijeda, 14 Siječanj 2015

Danas sam u raspoloženju za singl koji je po mojem pojimanju elektroničke glazbe postigao status bezvremenskog klasika.


Radi se o ploči iz 1998. po imenu Jesus Loves The Acid objavljenoj pod pseudonimom Ecstasy Club iza kojeg se krije Carl Phillips. Još zanimljivije, ploča počinje snimkom govora Ivana Pavla II iz 1979. prilikom posjete Irskoj u kojem se papa obraća svim osobama upletenim u nasilje: „...na koljenima, molim vas da se odvratite od staze nasilja i vratite se putovima mira...“


Iako po opisu djeluje kao uvod u nedjeljnu misu, radi se o izuzetno naprednom djelu koje je u vrijeme dok su u kinima igrali Umri Muški i Veliko Plavetnilo , a top ljestvicama vladali INXS, George Harrison i Rick Astley, pokretalo underground plesne podije najprije u Velikoj Britaniji, a onda i u ostatku svijeta i to ne samo u kasnim osamdesetima, nego zauvijek.


Početkom stoljeća legendarni Dave Clarke puštao je ovaj singl u gotovo svim svojim setovima, pa tako i na velikom I Love Techno festivalu, a i u današnje doba na značanijim događajima na kojima DJ-i žele podsjetiti publiku da elektronička glazba ima dugu i bogatu povijest, te da se ne temelji na samo ovotjednim izdanjima. Poslušajte Ecstasy Club - Jesus Loves The Acid.

Traka tjedna Ecstasy Club - Jesus Loves The Acid