Skip to main content

5 alternativa Shazamu!

Znaš onaj osjećaj – dan teče regularnim tijekom, tebi takvome kakav jesi je sasvim jasno da je glazba jedna od stvari koje ga čini ljepšim.

 
Još k tome zabacuješ glavu unazad i grohotom se smiješ sigurnim zonama onoga što si već čuo i što znaš da ti se sviđa, sasvim namjerno držeći oko na horizontu novog i gurajući se u prostre koje još nisi iskusio? Tada ti se vjerojatno već događalo da si bio na festivalu, u klubu, na nasumičnoj radio stanici ili usred neobičnog podcasta koji si kliknuo u surfing blackoutu potrage za nečim novim i od nikuda, usred kakofonije, uleti jedna stvar koja svakim tonom sasvim jasno opsuje sve što jesi i što osjećaš, kao da netko glazbeno priča komadiće tebe… 
 
Cukaš ljude za rukav kako bi ti rekli što to svira, no nitko ne zna jer si stvar pokupio negdje s ruba spektra eksperimentalnog. Dižući šake bijesno prema nebu u paničnoj užurbanosti da će doći konačni takt  i da će ti zauvijek promaknuti bacaš se na Shazamiranje ili Sound Hound, no popratni zvukovi ponekad otežavaju prepoznavanje i deformiraju zapis do točke na kojoj ga sustav ne može prepoznati. Ekipa Thumpa ima rješenja i nudi ti pet alternativa koje također možeš isprobati u svojim zvučnim pecanjima pa se tako osjeti slobodnim skoknuti na:

 
Sjajna stranica za elektroničare koja uzima setove i mixeve diljem svijeta i korisnička baza tada sama nadodaje koja je koja traka s obzirom na to tko se u što razumije. Tako možeš u stvarnom vremenu pratiti popunjavanje liste. Za dan, dva maskimalno, sve će sjesti na mjesto.
 
 
Slična metoda operiranja kao navedeni 1001 tracklists s razlikom da svaki komad uploadane glazbe ima vlastitu sekciju za komentare, a ne samo interaktivni display, tako da postaje istodobno i svojevrsi glazbeni forum.
 
3. The Identification of Music grupa
 
Pomalo ekskluzivnija varijanta koja se širi pozivima u zatovrenu FB grupu. Trenutno na oko 300 000 članova, ovo je prava riznica glazbenog znanja s fenomenalnim interakcijama na dnevnoj bazi.

 
4. SoundCloud, YouTube & Mixcloud komentari
 
Da, stvarno. Ne podcjenjujete moć streaming servisa. Jednom kada pročistite trollere i ljude koji nemaju pametnijeg posla, niti cijene svoje i tuđe vrijeme dovoljno da se ne bave revolucijama iz naslonjača, komentari se mogu pokazati kao zaista bogato plodno tlo i demokratsko mjesto rasprave o potrazi za nekom eleusivnom rijetkom trakom
 
5. Reddit
 
Čitava zajednica nastala na dijeljenu stvari koje vole jednako tako voli i glazbu i Reddit će biti od posebne pomoći onima koji traže traku koju su čuli tijekom seta ili mixa skoknu li na opcije kao  /r/tracklists ili /r/mixes.
 
Eto, sretno vam slušanje dragi naši i pogleda li vas netko neobično jer se mrdate po busevima, tramvajima i u redovima u pekarama, nabacite neki cool pokret da ima što za gledati.
 
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2