Skip to main content
  • 4.03.2020.

7 zanimljivih i poučnih citata poznatih svjetskih DJ-a

Brojne DJ-e često slušamo na radiju, internetu, u klubu, na festivalu ili čitamo, slušamo i gledamo njihove intervjue.

Piše: 


Sve je to jedan vid stvaranja glazbenog ili mentalnog bogatstva našeg duha. Mnogi DJ-i za sobom ostavljaju brojne tragove koji nam se urezuju u memoarima. Njihova mimika za DJ pultom ili brojne izjave za medije dio su umjetničke ekspresije kojom komuniciraju sa publikom.

Poznati svjetski glazbenici prepuni iskustva često imaju izjave koje djeluju afirmativno na čitavu scenu. Čitajući neke od njih došli smo i sami do neobično zanimljivih i poučnih zaključaka pa u prvoj rundi pročitajte neke citate koje potpisuju Richie Hawtin, Dennis Ferrer, Afrika Bambaataa, Jeff Mills, DJ Harvey, Ricardo Villalobos i Sander Kleinenberg.

Richie Hawtin: "Jednom kada pronađete svoj vlastiti zvuk, naći ćete snagu i hrabrost da budete vjerni tome. Nastavite tako i u teškim trenutcima. To je zato što volite stvarati glazbu.

Pazite da glazba ne bude trendovska, već da se uistinu radi o glazbi. To je način na koji komuniciraju čovječanstvo i duša. Duša je istinski instrument."

Dennis Ferrer: "Nemojte raditi ono što ste čuli, radite ono što mislite da ćete čuti."

Afrika Bambaataa: "Sve vrste glazbe su plesna glazba. Ali kada ljudi misle na plesnu glazbu, misle obično na techno ili house. Sve na što se može plesati je plesna glazba. Nije me briga je li to klasična, funk, salsa, reggae glazba – sve je to plesna glazba."

Jeff Mills: "Ova glazba nije za sljedbenike, za inovatore, uistinu je glazba budućnosti, nema granica, struktura i može ići brzo kako vrijeme prolazi."

DJ Harvey: "Ne možeš razumjeti blues dok ti neka djevojka ne slomije srce, a ne možeš razumjeti ni disco dok ne budeš imao grupni seks na ecstasyu."

Ricardo Villalobos: "U ljudskom životu nitko nešto ne izmišlja. Uvijek je remiks remiksa remiksa. Ja sam remiks svog oca."

Sander Kleinenberg: "Ponekad morate uzdrmati svoj vlastiti svijet i ljude oko sebe."

Možda će baš neki od ovih citata pomoći u tvom shvaćanju scene ili pak umjetničkom sazrijevanju.

Jezgra je edukativna platforma Klubske scene koja ti to i omogućava…

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk