Skip to main content
  • 4.05.2022.

Airbnb vas poziva da za 1 dolar prenoćite u apartmanu u Moulin Rougeu

Na vrhu jednog od najpoznatijih svjetskih noćnih klubova nalazi se grimizno crvena vjetrenjača

Piše: 


Unutar vjetrenjače nalazi se tajna soba, dosad nevidljiva javnosti

Budete li imali dovoljno sreće, za samo 1 dolar uskoro ćete moći odsjesti u apartmanu u kuli poznate pariške građevine, koja se, kako su kazali iz tvrtke Airbnb iznajmljuje prvi put u povijesti. Mlin-vjetrenjača, kakvih je ondje u doba kralja Luja XIV. bilo mnoštvo, smješten je na rubu turistima omiljene četvrti Montmartre blizu Pigallea, piše CNN.

Glasnogovornik Airbnb-ja je u ponedjeljak najavio da će "gosti moći uživati u boravku u prostoru nalik 'budoaru' u kultnome prostoru 'crvene vjetrenjače', raskošno uređenom u stilu Belle Epoquea, obavijena pastelnim zavjesama i ukrašena artefaktima fin de sièclea i atmosferskim naglaskom na noćni klub ispod – od vintage kostima i bočica parfema do papirnate pozornice.

Nekoliko sretnika moći će zaviriti iza baršunastih zavjesa, posjetiti kazalište i backstage te će uživati u tradicionalnom francuskom obroku od tri slijeda, a moći će prisustvovati i poznatoj predstavi Féerie.” Za mnoge pariške turiste posjet Gradu svjetlosti nije potpun bez razgledanja pariškog noćnog kluba, dok oni koji žele potpuni doživljaj zalaze unutra kako bi pogledali cabaret show "Féerie".

Airbnb je surađivao s francuskim povjesničarom specijaliziranim za 19. stoljeće, Jean-Claudeom Yonom, kojemu je trebalo mjesec dana da obnovi prostor kako bi se zajamčilo da prostor izgleda kao u doba Belle Époquea. Ako vam ludo niska cijena od samo jednog dolara za boravak u jednoj od najpoznatijih građevina na svijetu zvuči predobro da bi bila istinita, to je zato jer su dostupna samo tri pojedinačna termina za po jedno noćenje – 13., 20. i 27. lipnja.

Potencijalni gosti mogu početi tražiti rezervaciju za jedan od tri dostupna termina boravka od utorka 17. svibnja u 19.00 sati na ovom linku. Moulin Rouge se nalazi u pariškoj četvrti Montmartre. Istoimena crvena vjetrenjača bila je sastavni dio noćnog kluba od njegovih početaka, iako je izvorna građevina izgorjela 1915. godine. Sadašnja vjetrenjača izgrađena je 1920-ih.

Moulin Rouge je nedavno ponovno obnovljen u suradnji s Airbnb-jem, rekao je Emmanuel Marill, regionalni direktor tvrtke Europu, Bliski istok i Afriku.

Izvor: Glas Istre

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2