Skip to main content
  • 24.01.2022.

Arnaud Rebotini potpisuje soundtrack za film Daria Argenta -Dark Glasses-

Nakon "120 otkucaja u minuti", Arnaud Rebotini potpisuje soundtrack za sljedeći film Daria Argenta "Dark Glasses".

Piše: 

Ovo je dovoljno da se jednom zauvijek demantira glasina da će Daft Punk producirati soundtrack za novi film talijanskog redatelja Daria Argenta. Ta će uloga doista biti povjerena Arnaudu Rebotiniju, a upravo je on to prije nekoliko dana i potvrdio francuskim medijima.

Dario Argento definirao je žanr, između horora i fantazije 70-ih

Rebotiniu, kao velikom maestru techna i elektronike uživo ovo nije prvi pokušaj u kinu. Godine 2019. dobio je César za najbolju originalnu glazbu za film "120 otkucaja  u minuti" Robina Campilla, prije nego što je surađivao s INA-om (Nacionalnim audiovizualnim institutom) na nekoliko naslova popraćenih arhivskim isječcima, te na dva nezavisna filma, "The Wind" i "Curiosa".

Za Dark Glasses, Arnaud Rebotini potvrđuje da će soundtrack biti „mračan i opak, pomalo bombastičan electro s teškom metal, gotičkom i techno stranom". Odvažan izbor u skladu s estetikom Daria Argenta, talijanskog majstora horor filmova i autora kultnih filmova Suspiria, Tenebres, Inferno, Phenomena.

“Čim sam pročitao scenarij, došao sam na ideju o glavnoj temi i ta je tema uvjerila Darija Argenta. Zatim, producirao sam puno glazbe jer je to film koji puno ostavlja glazbi. Trudio sam se pratiti glazbu Argentovih filmova. Zamišljao sam što je Goblin mogao učiniti 2022.".

Radnja njegovog sljedećeg filma ispričat će priču o grabežljivom serijskom ubojici prostitutki u Rimu, a usredotočena je na susret slijepe prostitutke i malog dječaka kineskog podrijetla. Datum izlaska filma još nije objavljen. Do tada pooslušajte Rebotinijev soundtrack za film "120 otkucaja u minuti".

sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2