Skip to main content
  • 25.10.2018.

Australski državni službenici spiskali novac poreznih obveznika na Burning Manu

Dva australska birokrata potrošili su oko 27 tisuća australskih dolara odnosno novaca poreznih obveznika da bi prisustvovali na ovogodišnjem Burning Man festivalu.

Piše: 


John Drummond i Rebecca Mantle, turistički službenici iz Queenslanda svoje "poslovno putovanje" objašnjavaju i opravdavaju u svrhe dobivanja uvida u trenutne trendove, ideje, teme i logistiku velikog festivala prenosi ABC News. Zanimljivo je kako Drummond godišnje zarađuje 310 tisuća dolara, te mediji navode kako godišnje na račun Turističke zajednice putuje 3 puta.

Na tom bajkovitom putovanju dvojac se navodno "susreo sa inozemnim organizatorima festivala" koji godišnje privuče oko 70 tisuća posjetitelja. Glasnogovornik turističkog ureda u Queenslandu se nada da će ovo iskustvo znatno doprinjeti stvaranju sličnog festivala u njihovoj saveznoj državi. Oporbeni lider Tim Mander je kritizirao ovaj potez dvojice službenika i glasnogovornika te kaže: "Ne znam ništa o Burning Man-u, ali definitivno ono što je izgorjelo jest novac poreznih obveznika".

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2