Burning Man ima novi projekt koji će trajati tijekom cijele godine

Nedjelja, 10 Studeni 2019

Zajednica Burning Man festivala započinje novi utopistički projekt nadomak pustinje gdje se dosada održavao festival  svake godine.

Svakog kolovoza, iz 'ničega' nastaje Burning Man festival. U zapuštenom kutku Nevade nastane itekako živ privremen metropolitanski grad ispunjen kreativnošću i eksperimentom. Organizacija koja stoji iza ovog jedinstvenog događaja 2016. godine kupila je zemljište nazvano Fly Ranch. Veliko prostranstvo nalazi se u blizini Black Rock Citya gdje se održava festival. Prostor je ispunjen prirodom, netaknutom florom i faunom životinjskih i biljnih vrsta.Tako je nastao Fly Ranch Project, prilika stvaranju ruralnog inkubatora koji će postojati cijelu godinu mimo festivala te će stvarati jedno novo temelje kulturi Burning Man-a i služiti kao  novi prostor inovacije i kreativnosti u svijetu

Mogućnosti ovog projekta su nebrojene. Fly Ranch će moći proširiti priču Burning Man festivala i dati mu novu dimenziju izvan Black Rock City-a. Može služiti kao inkubator novih ideja za privremeni grad i dati im dimenziju stvarnog svijeta koji se događa bez prestanka, mjesto gdje stvarni život izvan festivala postoji.Ideje zasada idu u smjeru eksperimenta sa staništem, izvorima energije i vode, ekologijom te novim modelima življenja u skladu sa prirodom.

Burning Man ima novi projekt koji će trajati tijekom cijele godine