Skip to main content
  • 10.11.2019.

Burning Man ima novi projekt koji će trajati tijekom cijele godine

Zajednica Burning Man festivala započinje novi utopistički projekt nadomak pustinje gdje se dosada održavao festival  svake godine.

Piše: 

Svakog kolovoza, iz 'ničega' nastaje Burning Man festival. U zapuštenom kutku Nevade nastane itekako živ privremen metropolitanski grad ispunjen kreativnošću i eksperimentom. Organizacija koja stoji iza ovog jedinstvenog događaja 2016. godine kupila je zemljište nazvano Fly Ranch. Veliko prostranstvo nalazi se u blizini Black Rock Citya gdje se održava festival. Prostor je ispunjen prirodom, netaknutom florom i faunom životinjskih i biljnih vrsta.

Tako je nastao Fly Ranch Project, prilika stvaranju ruralnog inkubatora koji će postojati cijelu godinu mimo festivala te će stvarati jedno novo temelje kulturi Burning Man-a i služiti kao  novi prostor inovacije i kreativnosti u svijetu

Mogućnosti ovog projekta su nebrojene. Fly Ranch će moći proširiti priču Burning Man festivala i dati mu novu dimenziju izvan Black Rock City-a. Može služiti kao inkubator novih ideja za privremeni grad i dati im dimenziju stvarnog svijeta koji se događa bez prestanka, mjesto gdje stvarni život izvan festivala postoji.

Ideje zasada idu u smjeru eksperimenta sa staništem, izvorima energije i vode, ekologijom te novim modelima življenja u skladu sa prirodom.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk