Skip to main content
  • alt
  • 11.01.2015.

CES u Vegasu predstavio slušalice načinjene 3D skeniranjem

Znaš kako to ide, slušalice u obliku bubica su sjajne i praktične, daju odličnu kvalitetu reprodukcije i poništavaju okolne zvukove, ali!!! Uvijek ima ali. Ali samo onda kada ti savršeno sjednu u uho.

 
Svaki ljubitelj glazbe borio se s ovom vjetrenjačom jašući na Kljusetu strganih snova kada one koje si mislio da su napokon sjele kako valja ispadnu nakon što zijevneš recimo.
 
No ovotjedni CES u Vegasu, na kojem su se sakupili proizvođači svih gadgeta koje možeš zamisliti, riješio je i ovaj problem i učinio život pomalo ljepšim.

alt

 
Tvrtka Harman pogledala je u kristalnu kuglu audiofilije i najavila kako će izgledati budućnost slušalica. Ključ je personalizacija.
 
S partnerom United Sciences razvili su sustav kojim će vam načiniti savršene slušalice koje će do zadnjeg milimetra udobno sjesti u uho poštujući naše individulane biološke razlike. Ne samo da se kanalić uha, njegova širina i oblik razlikuju od osobe do osobe već je sasvim legitimna pretpostavka da ni oba vaša uha nisu jednako oblikovana.

alt

 
Suosnivačica i dama zadužena za pitanja znanosti u United Sciences, Karol Hatzilias, razvila je tehnologiju 3D skeniranja ušne šupljine pod stipendijom za istraživanje Američke Mornarice kako bi vojnicima omogućila najbolju moguću zaštitu od buke. No sva tehnologija je transferabilna tako su došli na ideju kako revolucionirati tržište slušalica.
{youtube}nC-__Tyk7-A{/youtube}
 
Kako teče izrada? Prvo vam oko vanjskog dijela uha zalijepe kružnicu koja prati pokrete glave i mišića lica, zatim se laserskim skenerom stvara digitalna mapa unutarnjeg i vanjskog uha. Ovi detaljni podaci prenose se zatim u software za procesuiranje vizualnog materijala i CAT file se konvertira u template za 3D print.

Potom MakerBot Replicator Mini vama pred očima načini nove sluške.  Gotove sluške napunjene su silikonom i pričvršćene na žice slušalica. Dobro došli u svijet savršene komocije i užitka u glazbi.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop