Skip to main content
  • gps cipele
  • 10.10.2012.

Cipele s ugrađenim GPS-om

GPS cipele ili kako pronaći put kući nakon nezaboravne noći provedene na partiju, spas su od mamurnog teturanja ili beskrajne vožnje tramvajem i autobusom u potrazi za domom.

Naslovna foto

gps cipele

Inspiriran likom Dorothy iz dječijeg filma „Čarobnjak iz Oza“ dizajner Dominic Wilcox dizajnirao je potpuno funkcionalne cipele s ugrađenom GPS navigacijom koja će vlasnika voditi kroz putovanja i sigurno ga dovesti kući, jer doma je ipak najljepše.

Vrlo jednostavno, u lijevoj cipeli nalazi se softwer s mapama koji možete povezati USB kabelom s bilo kojim računalom i uploadati svoju destinaciju prije puta ili od odredišta do svog doma ukoliko niste sigurni na kakvom ćete tulumu završiti ili kakvi ćete izaći s pratija. U tom slučaju bar vas nitko neće ismijavati, jer niste znali naći put kući.

gps cipele1

Kad ste spremni za polazak senzor u lijevoj cipeli aktivirate tako što ćete dotaknuti senzor na desnoj cipeli i kliknuti petama.

Smjer mini LED svjetala postavljenih na vrhu lijeve cipele u ulozi su senzora koji navigira vlasnika kojim smjerom treba ići i koliko je daleko udaljen od svog odredišta. Wilcox je za svoj dizajn izabrao posebna LED svjetla koja su vidljiva i na dnevnom svjetlu. Odlične znači i nakon dugotrajnih aftera.

gps cipele4

Nadamo se da će ove multifunkcionalne cipele zaista doći na tržište, a ne ostati samo umjetnički izraz, te da će Vilcox dizajnirati veću i živopisniju kolekciju za oba spola. Do tada ovdje pogledajte što njihov tvorac kaže.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2