Skip to main content
  • 29.01.2024.

Club 84 – boutique serijal događaja u čast Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu

Sarajevo uskoro slavi 40 godina otkako su bili domaćini Olimpijade, a povodom toga se pripremaju brojni kulturno-umjetnički događaji.

Piše: 

CLUB 84 je laboratorij za kolaboracije koji je krenuo u realizaciju s kreiranjem Video art instalacije za vrijeme Dana Arhitekture u suradnji s Agencijom Metier. U Olimpijskom Muzeju, događajem zatvaranja DA2023 festivala predstavljena je opservacija globalnih utjecaja koji su kreirali ozračje kompletne 1984. Nadovezuje se na tehnološku renesansu i vrhunac sub-kultura i poticanje kreiranja novih.

Nakon toga nastaje projekata kreiranja streetwear kolekcije ̷ N̷ o̷ s̷ t̷ a̷ l̷ g̷ i̷ c̷ x Victorious, u suradnji s Olimpijskim Muzejom u Sarajevu. Kreirana je linija odjeće inspirirana jednom od Olimpijskih disciplina – Hokejom.

U sklopu strategije za aktivacije na planinama, CLUB 84 je osmišljen kao boutique serijal evenata i video-setova na posebnim lokacijama Bjelašnice i Igmana na kojim će nastupati lokalni DJ-evi te gosti iz Italije, Njemačke, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Od siječnja do ožujka posjetioci će imati priliku uživati u programskoj shemi na poznatim lokacijama, a i iznenaditi se na nekim još neotkrivenim.

Početak Club 84 događaja na je obilježio nastup Katze, a zatim je nastupio crnogorski duo 84bit koji je predstavio svoju obradu posvećenu Sarajevu povodom 40 godina Olimpijskih igara “Ne zaboravi Sarajevo“, dok je proteklog vikenda nastupio YNGOD.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2