Skip to main content
  • 5.04.2020.

Deep Meditations – kratka povijest gotovo svega kroz 60 minuta

Deep Meditations je velika video i zvučna instalacija, višekanalni jednosatni apstraktni film, spomenik koji slavi život, prirodu, svemir i naše subjektivno iskustvo.

Piše: 


Djelo nas poziva na duhovno putovanje kroz sporo, meditativno, kontinuirano razvijajući slike i zvukove, ispričano kroz maštu duboke umjetne neuronske mreže.

Pozvani smo prepoznati i cijeniti ulogu koju ljudi igramo kao dio složenog ekosustava koji uvelike ovisi o uravnoteženom suživotu njegovih mnogih komponenti. Djelo obuhvaća i slavi međusobnu povezanost svih ljudskih, nečovječnih, živih i neživih bića u mnogim mjerilima vremena i prostora – od mikroba do galaksija.

Djelo je ujedno i istraživanje uporabe dubokih generativnih neuronskih mreža kao medija za kreativno izražavanje i pripovijedanje priča sa smislenom ljudskom kontrolom. Instalacija je predstavljena prošle godine na brojnim festivalima uključujući i Sonar+D u Barceloni.

Apstraktna pripovijest filma vodi nas kroz rođenje kosmosa, stvaranje planeta i zemlje, stijena i mora, iskru života, evoluciju, raznolikost, geološke promjene, formiranje ekosustava, rođenje čovječanstva, civilizaciju, naselja, kulturu, povijest, rat, umjetnost, obred, bogoslužje, religiju, znanost, tehnologiju.

Umjetna neuronska mreža nastala je na slikama označenim s riječima život, ljubav, umjetnost, vjera, obred, obožavanje, bog, priroda, svemir, kozmos (i mnogi drugi)  s web stranice za razmjenu fotografija Flickr.

O autoru: Memo Akten iz Turske je umjetnik, glazbenik, istraživač, znatiželjnik, filomat koji radi s računanjem kao medijem i jezikom kako bi istražio sukobe prirode, znanosti, tehnologije, etike, rituala, tradicije i religije; razmišljajući o sjecištima znanosti i duhovnosti.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2