Skip to main content
  • 8.10.2014.

DRAGram, queer feministička manifestacija

17. i 18. listopada, u znaku su DRAGram festivala, dvodnevne kulturne i queer feminističke manifestacije.

Piše: 


Za cilj ima afirmirati drag kao umjetničku formu, povezati regionalne i inozemne performere, te osnažiti sve one koji se ovom izvedbenom granom žele baviti. DRAGram festival tako će zainteresiranima unutar dvodnevnog programa ponuditi nekoliko edukativnih, informativnih i praktičnih sadržaja tematski povezanih uz drag izričaj: s naglaskom na povijest, estetsku i identitetsku konstrukciju drag performansa.

Prvo izdanje DRAGram festivala otvara se edukativnim segmentom 17.10. u 21h u velikoj dvorani KIC-a, Preradovićeva 5: predavanjem i tribinom DRAG 101 na kojoj će se govoriti o tome što je drag, kako i zašto je nastao, te se manifestirao kroz povijest. Predavanju će uslijediti tribina na kojoj će o svojoj motivaciji za bavljenjem dragom, drag sceni u svojim sredinama i životu drag performera govoriti festivalske gošće i gosti.

U partnerstvu s talijanskom školom mode i dizajna Callegari drugog DRAGram dana 18.10. u maloj dvorani KIC-a (14 – 17h) održat će se pokazna radionca drag šminkanja. Polaznice i polaznici imati će priliku vidjeti putem prezentacije na modelu kako prolazi proces transformacije lica iz muškog u žensko koristeći šminku. Ova pokazna radionica namijenjena je kako profesionalnim šminkerima tako i onima koji žele obogatiti svoje znanje kakvim novim šminkerskim trikom.

Njoj će uslijediti performativna radionica kolektivne konstrukcije drag identiteta (17 – 20h) koja će otvoriti pitanja rodne binarnosti, te mogućnosti njegove komplikacije i eksplozije. Cilj je radionice uspostaviti temelje osnažujućeg potencijala drag performansa, a putem eksperimenta na tjelesnom iskustvu impersonacije i trandžiranja u drugi spol. Radionica će biti održana na engleskom jeziku, a vodi ju trio iz Mađarske, Kim & David i Cyber McTwink.
{youtube}vlA5_UxijqA{/youtube}

Broj polaznika obje radionice ograničen je na 15, stoga molimo zainteresirane da se prijave do 15. listopada na e-mail ask.flamingo@gmail.com uz naznaku kojoj radionici žele prisustvovati. Svi su navedeni festivalski sadržaji besplatni.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2