Skip to main content
  • 18.05.2023.

Festivalska atrakcija – Lokvarsko jezero ovog ljeta će biti u potpuno drugačijem ruhu

U srcu Gorskog kotara, nedaleko od mjesta Lokve, nalazi se Lokvarsko jezero koje je proteklih nekoliko godina se prometnulo u atraktivnu festivalsku lokaciju

Piše: 


Povijest jezera datira od 1950-ih kada je s radnim akcijama zaustavljena rijeka Lokvara i napravljena brana. Premda je Lokvarsko jezero umjetno, ono se savršeno uklopilo u prirodni okoliš u kojem se nalazi. Kroz godine je postalo turistička atrakcija, omiljeno mjesto za ribiče, rekreativce i sportaše, ali i za partijanere koji su uz jezero imali priliku plesati na nekoliko festivala.

Iako Lokvarsko jezero ostavlja poseban šarm sa svojim plavetnilom, ovoga ljeta neće biti u svom poznatom izdanju. Naime, od sredine svibnja pa do kraja rujna, Lokvarsko jezero će biti ispražnjeno zbog sanacije i remonta. Pražnjenje Lokvarskog jezera nije nešto što se događa često, već jednom u dvadeset godina i stvara posebnu priliku da se jezero doživi na drugačiji način.

Jezero je posljednji put bilo “suho” 2001. godine, a tada se na njegovom dnu, koje je nerijetko i 40 metara duboko, održao rock festival Frogstock. Taj događaj privukao je brojne posjetitelje koji su iskoristili priliku za ples na dnu jezera i jedinstvenu atmosferu nastalu pražnjenjem jezera. Na dnu jezera, otkriva načelnik općine Lokve Toni Štimac nalazi se nekadašnje Lokvarsko polje, ali i ostaci kuća, pilane i gostionica koje su tu nekad davno postojale.

Potencijal jezera kao lokacije za održavanje festivala i manifestacija  ponovno je otkriven s Wake The Lake festivalom održanim na ljeto 2021., a svoju popularnost Lokvarsko jezero je potvrdio s Final Destination festivalom koji je njega odabrao kao svoj dom krajem prošlog ljeta.

Ovog ljeta krajem srpnja Lokvarsko jezero će biti pod posebnom pažnjom posjetitelja zbog brojnih događaja koji će se odviti na dnu i oko jezera, ali i partijanera koji se još jednom vraćaju na Final Destination festival 17. i 18. lipnja.

Za otprilike mjesec dana jezero će ugostiti posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske koji će uživati u techno, tech-house i house ritmovima u izvedbi domaćih DJ-eva i glavnog gosta iz Njemačke.

Na drugi Final Destination festival dolaze Anima Noctis (Skarros i Whooso), Krekman, Dino Jukić,Emanuel Jr, Ana Antonova, Makarun i glavni gost Nere. Više o samom festivalu smo saznali u razgovoru s organizatoricom Natašom Malnar, a ulaznice za festival su dostupne kroz sustav Core Event.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2