Skip to main content
  • 29.12.2020.

Golema notna lista kao zvučna instalacija za bijeg od društvene distance

Instalacija je predstavljena u listopadu tijekom Designarta u Tokyu. 

Piše: 


Japanska umjetnička instalacija omogućuje ljudima da sviraju "Gymnopédie No. 1" Erika Satiea dok hodaju po društveno distanciranim notama na podu.


Otkako je pandemija COVID-19 zavladala svijetom, naš se način života drastično promijenio, prisiljavajući nas da poštujemo mjere društvenog udaljavanja i politike maskiranja kako bismo spriječili daljnje širenje virusa. kako bi ovi novi društveni propisi bili što zabavniji, japanski aktivisti za društveni dizajn NOSIGNER stvorili su društvenu harmoniju, instalaciju koja za cilj ima širenje kulture socijalnog distanciranja na duhovit način.
 
Kako bi se suočio s širenjem COVID-19, Eisuke Tachikawa, izvršni direktor tvrtke NOSIGNER, pokrenuo je PANDAID, zajedničku web stranicu za prolazak kroz pandemiju. Kao dio ove aktivnosti razvili smo "Social Harmony", sustav signalizacije koji pušta glazbene note kad stojite na glazbenoj partituri na podu.

 
Glazbena partitura korištena u "Social Harmony" je "Gymnopédie nº1" Erica Satieja. Svaka nota na partituri pokreće drugačiji zvuk, pa se redoslijed sviranja nota mijenja prema vašem vlastitom toku, a njihov ritam prema vašem ritmu. To znači da svatko može svirati jednom u životu "Gymnopédie nº1" koji može svirati samo ta određena osoba na tom određenom mjestu. Iskoristivši maksimalno snagu klasične glazbe, kulture i umjetnosti, htjeli smo sublimirati sam čin društvene distance i pretvoriti ga u bogat način komunikacije među ljudima.
 
Video pogledajte ovdje.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2