Skip to main content
  • 1.06.2022.

Industrija kanabisa zauzela je središnje mjesto na Movementu u Detroitu

Poznati techno festival po prvi put su u značajnom iznosu sponzorirale tvrtke koje se bave proizvodnjom kanabisa

Piše: 


Detroit  – ini koji znaju mogli bi reći da je scena s marihuanom na Movement Electronic Music Festivalu zablistala. Osim izvođača i ljubitelja techna na događaju, koji se vratio ovog vikenda nakon što ga je pandemija COVID-19 odgodila na dvije godine, i industrija kanabisa diže svoje pete.

Tvrtke povezane s marihuanom bile su vrlo vidljive na međunarodnoj proslavi plesne glazbe u znak sve većeg prihvaćanja droge. JARS Cannabis iz Troya, prvi je trgovac kanabisom koji je sponzorirao događaj. Festival, koji je u prošlosti imao pet pozornica za izvođače, dodao je šestu — Detroit Stage koju je predstavio JARS — za ovogodišnji događaj i na njemu su nastupili umjetnici iz Detroita. Također je sponzorirao službeno otvaranje festivala u petak i službeno zatvaranje festivala u nedjelju.  

Još nekoliko tvrtki koje se bave proizvodnjom kanabisa su sponzorirale ovogodišnji festival. Sam Fotias, operativni direktor Festivala od 2006., rekao je da tvrtke koje se bave proizvodnjom kanabisa čine 25% sponzorstava ovog događaja.

Čini se da prisutnost prodavača kanabisa nije smetala posjetiteljima festivala

"Nekoć sam se ušuljao travom na ovaj festival, a sada zapravo ulazimo s džointom u ustima", rekao je jedan od posjetitelja festivala.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2