Skip to main content
  • 24.12.2015.

Instagram fotke retro elektroničkih instrumenata

Nijemac plasirao Instagram stranicu posvećenu ludim retro-futurističkim elektroničkim glazbalima.

Piše: 

 
Prvobitno predstavljena na Redditu – samoprozvanoj, neslužbenoj „naslovnici interneta“, Instagram stranica korisnika „nightliquid_retro“ je svojim vizualno primamljivim sadržajima izazvala trendovski boom među korisnicima, a popularnost joj svakog dana raste.
 
Autor viralno-vizualnog projekta je dvadesetosmogodišnjak i budući student glazbene produkcije i zvukovnog inženjeringa, Sebastian iz Berlina, čija opsesija glazbom korijene vuče još iz ranog djetinjstva. Naime, Sebastian je u djetinjstvu izimprovizirao svojevrsnu DIY glazbenu napravu tako što je sve svoje igračke koje su proizvodile zvuk snimio Fischer-Priceovim kazetofonom i proizveo prve autorske „producentske“ uratke.
 
Danas ovaj glazbeni entuzijast sakuplja fotografije rijetkih elektronskih uređaja i elektroničkih instrumenata koji datiraju iz razdoblja 50-ih pa sve do 90-ih. Kako spomenuti hobi njeguje prilično dugo, uspio je složiti zavidnu galeriju s prikazima muzikalnih artefakata, što mu je osiguralo više od 12 000 followera na Instagramu.
 
„Smiješno mi je što su danas mnogi od ovih instrumenata iznimno popularni i skupocjeni, a u vrijeme kada su izrađeni, nitko za njih nije bio zainteresiran. Valjda su jednostavno bili ispred svog vremena“, izjavio je Sebastian za Upvoted.
 
Dio kolekcije pogledajte ispod, a za ostatak posjetite službenu stranicu – OVDJE.
 
 
 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2