Skip to main content
  • 4.01.2022.

Interpretacija nastanka elektroničke glazbe u infografici kroz Sunčev sustav

Svi znaju kako izgleda Sunčev sustav. Jeste li se ikada zapitali kako bi to izgledalo da umjesto planeta ubacite umjetnike iz povijesti elektroničke glazbe?

Piše: 


Baš kao što planeti kruže oko Sunca i mjeseci oko planeta, novi ispis elektroničkog solarnog sustava prikazuje ogromnu privlačnost i utjecaj koji su bendovi kao što su Kraftwerk, CAN, Brian Eno, Depeche Mode, Aphex Twin i Daft Punk imali jedni na druge kao i bendovi oko njih.

Kraftwerk kao Sunce, CAN je Merkur, Tangerine Dream – Venera, a Jean-Michel Jarre je postavljen na mjesto Zemlje. Ovo je samo jedan od nekoliko desetaka predmeta koji se nalaze na zadivljujućoj interpretaciji povijesti elektroničke glazbe u obliku infografike koja prikazuje Sunčev sustav.

Elektronički sustav nisu samo planeti, već i mjeseci, pa čak i komet. Uz prethodno spomenuti Kraftwerk ili JMJ, vidimo i druge utjecajne kreatore poput Daft Punka ili Briana Ena. S druge strane, planeti pod nazivom Belleville Three , Aphex Twin i The Chemical Brothers ističu se od ostalih po tome što imaju vlastite "mjesece" koji ih okružuju sa svih strana.

Electronic Solar System se može kupiti u obliku plakata na webu kreativnog studija Dorothy koji je osmislio cijelu priču.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2