Skip to main content
  • vinyl
  • 23.12.2012.

Isprintajte vinilnu ploču po želji!

Sve više se priča o 3D printerima, i sve više se pokazuje što ti isti printeri mogu, a zadnje od takvih primjera je i 3D printanje vinilne ploče. Nije baš kao original, ali vjerujemo da će uskoro postati.

Piše: 

Naslovna foto

vinyl

3D printer će mnoge od nas podsjetiti na replikator iz serije Star Trek, što u budućnosti nije ni tako nevjerojatno, te će mnogi još uvijek sa skepsom i u čudu promatrati to čudo današnje tehnike, a kad vidimo da današnji printeri mogu printati i vinil, onda stvarno znamo da živimo u posebnom dobu.
{youtube}pbjcfplk8Ig{/youtube}

Amanda Ghassaei, tech asistentica u Instructables pokazala je svijetu kako se printaju vinili, isprintavši ploče Nirvane, Pixies i Daft Punk, na mašini, odnosno printeru koji se zove Objet Connex 500, s rezolucijom koja može proizvesti utore u vinilu koje može prepoznati igla. Ovaj printer dođe nemalih 150 tisuća funti, tako da sumnjamo da ćemo se u skorašnje vrijeme baciti u bilo kakvo 3D printanje, a kamoli printanje vinila. Nažalost, na ove printane ploče stane puno manje muzike od standardne ploče, odnosno svega nekih 5 minuta zapisa.

Video pogledajte OVDJE.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2