Skip to main content
  • 20.11.2011.

Isprobajte Burn-ov besplatni alat za kreiranje glazbe

Burn studios audio tool je lansiran prošle godine na jednoj od najvećih i najznačajnijih europskih manifestacija kada je u pitanju elektronska muzika – Amsterdam Dance Event. U pitanju je aplikacija koja je sada dostupna online, što znači otvorena za sve, prenosi portal Happynovisad.com

Piše: 


Na adresi www.burn-studios.audiotool.com softver dozvoljava svim korisnicima da kreiraju muziku profesionalne kvalitete i za to je potreban samo Flash player i internet veza. Ova zaista moćna aplikacija osigurava ozbljnu audio platformu sa velikim izborom virtualnih alata, drum mašina i sintisajzera. Naravno sve može biti povezano u neograničenom broju kombinacija u virtualnom studiju. Ova tehnologija zapravo dozvoljava svakom da se oproba na polju muzičke produkcije sto je oslobađajući korak naprijed za novu generaciju muzičkih kreativaca. Mladi talenti više nisu ograničeni svojim financijskim mogućnostima u smislu nabavke softvera zato što je Burn platforma potpuno besplatna za sve.
{youtube}OiKiNqZcAYE{/youtube}

Glavni promoter, ali i jedan od stvaralaca platforme, Richie Hawtin je jednom prilikom izjavio da je upravo ovaj sistem šansa da producenti nađu individualni zvuk i muzički identitet. Po prvi put do sada Burn daje sav alat za produkciju onima koji su spremni da se oprobaju na tom polju.

Nakon predstavljanja na prošlogodišnjem Amsterdam Dance Event-u i beta faze, Burn AudioTool je predstavljen na festivalima poput IMS (International Music Summit – Ibiza), Sónar (Barcelona), Balaton Sound (Mađarska).

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2