Skip to main content
  • 23.10.2017.

Izložba Nikola Tesla – Mind from the Future u Zagrebu

U subotu, 25. studenoga otvara se multimedijalna izložba u čast Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih vizionara, pod nazivom „Nikola Tesla – Mind from the Future“.

Piše: 


Izložba će biti postavljena u Meštrovićevom paviljonu od 25. studenoga 2017. do 20. ožujka 2018. u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika te će se ondje iznova susresti ova dva velikana znanosti i umjetnosti. Veliki će Meštrović tako ugostiti Teslu na spektaklu koji će zasigurno nositi titulu najvećeg znanstveno-umjetničkog događaja godine.

Ovaj doživljajni futuristički spektakl na tragu vizije Nikole Tesle predstavlja desetogodišnji autorski rad svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i grupe međunarodnih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, video umjetnost i tehničke inovacije.

Uronjeni u magični svijet genija Nikole Tesle te povezivanjem elemenata ‘živog’ filma, video scenografije, računalne igre i čarobne hologramske-svjetlosne avanture u jedinstveni multimedijalni doživljaj proširene realnosti, ovom izložbom otići ćete na kontemplativno 'putovanje' bez početka i kraja, kroz proces inspiracije, kreativnosti i stvaranja, ističe autorica izložbe – Helena Bulaja Madunić.

Zbog globalnog interesa za lik i djelo Nikole Tesle, producentski tim ima velike planove kojima će nakon Zagreba ostvariti i svoj međunarodni potencijal. „Nikola Tesla – Mind from the Future“ u vidu putujuće izložbe, putem promocijskih i komunikacijskih aktivnosti, kroz gradove New York, Pariz, Prag, Budimpeštu te Dubai, predstavit će život i rad Nikole Tesle, genijalca i uvjerenog humanista koji je nepovratno izmijenio svijet u kojem živimo.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk