Skip to main content
  • kisobran
  • 15.06.2012.

Kišobran kao antena i punjač za mobitel

Teleoperater Vodafone odlučio je iskoristiti činjenicu da u Velikoj Britaniji prevladava kišno vrijeme i pružiti Britancima novi gadget, kišobran koji pojačava signal i puni bateriju mobitela.

Naslovna foto

kisobran

Osim zaštite od kiše Vodafonov kišobran nudi pojačanje signala mobitela pomoću antene ugrađene u njegov vrh, a zbog apliciranih fleksibilnih panela sunčevih ćelija koje pune baterijski sustav u dršci, može puniti baterije mobitela ili tableta preko USB-a.

Baterijski akumulator koji se nalazi u dršci će prosječnu bateriju mobitela napuniti do vrha za tri sata, a uz antenu se u kišobranu nalazi i pojačalo signala, koji u krugu od jednog metra i najslabiji signal mobitela pretvara u maksimalni. Britanski operater nije zaboravio ugraditi i malu lampicu uz čiju pomoć će kišobran imati i funkciju baterijske svjetiljke.

Kišobran koji su nazvali Booster Brolly će službeno biti predstavljen na festivalu Isle of Wight 22. lipnja ove godine.

Izvor: Vidi.hr

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2