Skip to main content
  • 3.04.2023.

Koncert Fatboya Slima -Eat Sleep VR Repeat- bio je poput psihodeličnog tripa

“Eat Sleep VR Repeat” Fatboya Slima bila je impresivna ekstravaganca koju biste morali doživjeti da biste je u potpunosti razumjeli

Piše: 


Kad sam kliknuo Attend u aplikaciji Engage VR na svom Questu, očekivao sam zabavno putovanje niz uspomene, gledanje Fatboya Slima kako izvodi neke od svojih klasika i predstavlja neke novije pjesme, ali to je bilo mnogo više od toga, gotovo kao psihodelično putovanje, piše novinar portala Mixed.

Koncert Fatboy Slim VR bio je besplatan i održao se 30. i 31. ožujka 2023. godine. Engage ga je nazvao "Immersive Metaverse Concert", što je najbolji mogući opis u tri riječi. Koncert je bio dostupan na VR slušalicama Meta Quest 2 , Quest Pro i Pico .

Kao i kod svakog VR iskustva, dijeljenje na ravnom ekranu ne može dočarati kakvo je to iskustvo. Po mom mišljenju, treba nam više ovakvih VR koncerata. Kao što su glazbeni spotovi bili umjetnost za sebe, dodajući novu dimenziju zvuku, VR ide korak dalje i može vas učiniti dijelom iskustva. Učinimo VR koncerte impresivnim.

Fatboy Slim pridružuje se ligama umjetnika koji su krenuli u metaverzum svojim koncertom u virtualnoj stvarnosti u ENGAGE XR. Norman Cook, najpoznatiji po svom aliasu Fatboy Slim, svirao je svoje najveće hitove za obožavatelje diljem svijeta.

Besplatan, sveobuhvatan koncert pod nazivom “Eat Sleep VR Repeat” uključivao je 45-minutni set u virtualnom prostoru koji je uključivao glazbu, vizualne efekte i animacije Fatboya Slima. Popis je uključivao “Rockafeller Skank,” “Praise You,” “Weapon of Choice” i više.

"Iako je prije bilo glazbenih nastupa u metaverzumu, koncert Fatboy Slima podigao je stvari na višu razinu s mnogo različitih područja za istraživanje, vizualnim i audio sadržajima koji su poboljšali osjetila posjetitelja čineći virtualni događaj gotovo hipnotičkim iskustvom", David Whelan, CEO i suosnivač ENGAGE XR, stoji u priopćenju. "Norman je želio osigurati da njegovi obožavatelji budu počašćeni VR događajom godine i nije ih razočarao."

Koncert se održao u šest različitih termina kako bi svi obožavatelji, bez obzira na vremensku zonu, mogli doživjeti nastup. Cijeli koncert također će biti dostupan za preuzimanje kasnije.

"Koncert Fatboy Slim demonstrira svestranost i mogućnosti VR-a i kako korporacije do kreativaca mogu izgraditi vlastite svjetove unutar ENGAGE-a koji će se koristiti za zabavu, poslovne angažmane i još mnogo toga."

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2