Skip to main content
  • 18.04.2021.

Kultni belgijski techno klub The Fuse pretvorio se u muzej s plesnim podijem

Renomirani belgijski klub "The Fuse" iz Brisela snašao se u novom normalnom te je preuzeo drugačiju ulogu u doba korone.

Piše: 


Umjesto da petkom navečer primi 800 partijanera, sada prima po 60 posjetitelja na sat. Na izložbi posjetitelji mogu naučiti o povijesti kluba i kako je The Fuse postao jedan od kultnih klubova u zemlji za ljubitelje techno glazbe. U prostoru se može vidjeti i pop up izložba Echoing Through Eternity koja prikazuje povijest beskompromisnog noćnog života u Briselu.

"Rad na ovoj izložbi za nas je bio prilično emotivan", kaže menadžer Andy Walravens. “Nadam se da ćemo taj osjećaj moći prenijeti našim posjetiteljima, i mladim i starim, i redovnim i onima koji prvi put dolaze. Oduševljen sam što ponovno vidim neki život u klubu jer nam stvarno svi nedostaju. "

Na kraju svog obilaska kluba, posjetitelji mogu nakratko provesti neko vrijeme na plesnom podiju i zaplesati kao u stara dobra vremena. Diskoteke u Belgiji su neprekidno zatvorene već više od godinu dana. The Fuse sada radi uz obvezno poštivanje fizičke distance. Pogledajte dio atmosfere iz muzeja.

Nije li vrijeme da i neki naši klubovi počnu razmišljati o sličnom načinu rada. Postoje neka kultna mjesta koje bismo svi rado obišli i saznali kako su se stvarale klupske institucije.

Međutim postavlja se pitanje, postoji li u nas kultura clubbinga i respekta prema kultnim klubovima na toj razini da bismo bili spremni partijanje zamijeniti nekim vidom kulturnog obilaska tih lokacija koje su zbog postojećeg stanja pretvorene u muzej. Neke od slijedećih definitivno zaslužuju tu pozornost Aurora, Boogaloo, Masters, Lazareti, Ambasada Gavioli

sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju