Skip to main content
  • 10.03.2021.

Ljubitelji Trancea među najsretnijim su slušateljima glazbe, pokazalo je novo istraživanje

Kao dio neovisno provedenog istraživanja, internetska trgovina OnBuy analizirala je više od dva milijuna komentara Reddita iz  27 različitih glazbenih žanrova, promatrajući koliko su puta izražene sretne ili uzbudljive emocije kada se govori o odgovarajućim žanrovima.

Piše: 


Među prvih 10 sretnih žanrova bili su jazz, grunge i trance, a potonji su skupili ukupno 7 157 pozitivnih komentara od 14 198 – što se izjednačava s 50 pozitivnih spominjanja na 100 komentara.

Prelaskom u prvih 20, techno, EDM i house također su se pojavili, ukupni pozitivni komentari EDM-a iznosili su preko 18.000, a techno je dobio 37 pozitivnih odgovora na 100. House je najniže rangiran, s 2.602 pozitivna komentara u subredditima.

Istraživanje je također primjetilo ljubitelje glazbe koji koriste najmanje pozivitan jezik online, te su se grime i drum & bass pojavili među prvih pet, a ljubitelji punka koji koriste najviše vulgarnosti na webu.

Sve detalje studije možete pogledati ovdje.

Uplifting melodije, tisuću ruku podignutih uvis, euforični momenti su osigurali da trance ostane popularan gotovo 30 godina. 

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk