Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

MDMA -ljubavni napitak- dolazi u roku 5 godina tvrdi antropologinja

Nedjelja, 12 Lipanj 2022

Svijet će možda krenuti u distopijski zaokret jer bi 'ljubavni napitci' na bazi MDMA mogli postati dostupni u sljedećih 5 godina


Prema Metrou, ove ljubavne droge mogle bi pomoći u rasvjetljavanju iskre romantike koju novi parovi trebaju za početak ili čak udahnuti život u vezu koja blijedi. Napitak bi se mogao temeljiti na oksitocinu, 'hormonu maženja' koji se proizvodi u trenucima ljubavi i intimnosti, ili čak na malim dozama droge ecstasy MDMA.


Photo by Brodie from Burst

Dr. Anna Machin, evolucijska antropologinja sa Sveučilišta Oxford, rekla je da sada znamo dovoljno o kemiji ljudskog mozga da bismo razvili lijekove koji izazivaju iste osjećaje kao ljubav. Upozorila je i na etičke dileme koje postavlja lijek koji bi mogao utjecati na ljudski mozak na tako drastičan način kao što je ljubav. Govoreći na znanstvenom festivalu u Cheltenhamu, dr. Machin je sugerirala da bi ljubavne droge mogle postati dostupne u sljedećih tri do pet godina.


Foto Dr. Anna Machin

Prema The Independentu , dr. Machin je usporedila moguću ljubavnu drogu na bazi oksitocina s nekim da pije čašu prošeka kako bi izgradio samopouzdanje prije no što ode u noćni izlazak. Također bi moglo biti problema ako bi se netko navukao na ljubavnu drogu, a zatim izgubio pristup njoj jer bi se na kraju mogao osjećati još gore.

Dr Machin je objasnila da se ljudi osjećaju užasno nakon prekida jer pate od simptoma odvikavanja od lijepog koktela hormona u kojem je njihov mozak uživao dok su bili zaljubljeni.