Skip to main content

Mladi dizajneri pokrenuli Sirup

Posljednjih mjesec dana na Studiju dizajna bilo je posebno živo i produktivno. Studenti dizajna sudjelovali su u radionici pokretne grafike Pokreni Sirup u organizaciji Studija dizajna i Kluba Sirup, u suradnji s MTV-om. Iz radionice je proizašlo dvanaest video radova koji se mogu pogledati na web stranici radionice.

Piše: 

Naslovna foto

Studenti dizajna i klub Sirup


Studenti Studija dizajna dva su se tjedna, nakon redovitih dnevnih obaveza na fakultetu, svakodnevno nalazili sa svojim mentorima. Uz njihovu pomoć učili su kako svoje ideje i storyboarde pretočiti u pokretne grafike koristeći se Adobeovim softverom After effects.

“Ideja se rodila kada je naša studentica, Ana Sekulić na kolegiju Tehnike prezentiranja pomoću računala, napravila kao vježbu promotivni video za MTV. Video je odlično ispao i završio na našoj Facebook stranici. Mariu Koloniću iz Kluba Sirup rad se jako svidio, pa smo zajednički došli na ideju da pokrenemo naše studente i napravimo radionicu u kojoj bi svi imali prilike naučiti nešto novo i korisno, ali i raditi na zadatku koji funkcionira kao pravi radni projekt.” – rekao je Luka Borčić, jedan od mentora na radionici.

Nakon mjesec dana intenzivnog rada, rezultati su postavljeni na web stranici radionice na kojoj i vi možete glasati za svog favorita. Na taj način javnost sudjeluje u odluci koji će video pobjediti, odnosno zaslužiti čast da se tokom lipnja vrti na MTV-u.

Najbolji rad birat će i stručni žiri sastavljen od mladih međunarodno poznatih vizualnih umjetnica – Dore Budor, Maje Čule i Line Kovačević. U ime Studija dizajna u žiriju će biti Ian Borčić, a  Klub Sirup zastupat će Olga Lugović – Ionidis.

Organizatori radionice priredili su prezentaciju studentskih video radova u petak 6. svibnja u prostorima Studentskog centra. Studenti su poticali slučajne prolaznike i kolege da glasuju za njihove radove tako što su im otisnuli žig s linkom na web stranicu radionice. Žigova je bilo po indeksima, skriptama, bilježnicama, knjigama, pa čak i koži. Studenti su se pritom odlično zabavili, uz podršku Pytzeka iz Kluba Sirup koji je muzikom mamio prolaznike.

Veliko finale ovog projekta održat će se u Klubu Sirup u srijedu 18. svibnja kada će se na  izložbi svih realiziranih radova dodijeliti nagrada pobjedničkom videu, nakon čega će uslijediti veliki tulum uz puno odlične zabave koja će rasplesati vrijedne mlade dizajnere. Dođite, podržite ih i pritom se dobro naplešite!

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web