Skip to main content
  • 11.07.2022.

Moshpitanje je bilo zabranjeno na Ultra Europeu

Ako ste ikad otišli na neki koncert ili festival, velike su šanse da ste vidjeli “mosh pit”

Piše: 


Najčešća lokacija “mosh pita” je bliže stageu i izvođaču, a ovaj fenomen se pojavljuje u nabrijanijim žanrovima i podžanrovima.

Fenomen “mosh pitanja” je bio toliko zanimljiv znanstvenicima da su ga istražili i zaključili da se ljudi u njemu ponašaju i kreću kao atomi.

Iako nekom promatraču sa strane “mosh pit” može izgledati jako opasno i nasilno, u većini slučajeva je samo naguravanje i odbijanje jednih o druge. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju i da ne dođe do nekih ozljeda zbog “mosh pitanja”, Ultra Europe je zabranila tu aktivnost.

Natpisi, plakati i obavijesti su postavljeni po cijelom prostoru festivala i jasno je naznačeno da “mosh pitanja”, “crowd surfanja” i “slam dancinga” nema! Nekolicina DJ-a na lineupu Ultra Europea, su poznati po tome da se na njihovim nastupima rade “mosh pitovi”, ali kroz prva dva dana festivala stvarno ih je bilo manje – DJ Snake primjerice nije odradio svoj famozni “crowd control”.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2