Skip to main content
  • 8.12.2015.

Multimedijska platforma za edukaciju i razvoj – VisuaLab / EduSplash

Edukacijski programi smišljeni su s ciljem uključivanja novih mladih zainteresiranih osoba u rad na realizaciji te organizaciji kulturnih događanja ne bi li se tako stvorila nova generacija umjetnika i radnika u području kulture i umjetnosti.

Piše: 


Multimedijska platforma za edukaciju i razvoj – VisuaLab / EduSplash vas poziva da se uključite u edukacijske programe u sklopu kojih će polaznici moći steći teorijska znanja i praktična iskustva u području audio-vizualnih umjetnosti, procesa stvaranja, provedbe, produkcije te naposljetku organizacije i provedbe događanja (koncerata, kazališnih predstava, perfomansa, festivala i sl.).
{youtube}yGhsYt1TFgA{/youtube}

Polaznici koji su uspješno završili prvi edukacijski ciklus od ožujka do rujna 2015. godine trenutno sudjeluju u drugom ciklusu edukacijskih programa koji se odvija u razdoblju od 20. studenog 2015. do 20. siječnja 2016. U sklopu drugog ciklusa polaznici direktno sudjeluju u stvaranju, provedbi, praćenju i promociji programa Seasplash platforme #9 koja se održava od 12. prosinca 2015. do 1. siječnja 2016. Timovi polaznika različitih edukacijskih programa (organizacija i produkcija događanja, kamera i montaža, scenska rasvjeta, fotografija, produkcija zvuka uživo, vj-ing i video mapping) direktno sudjeluju u cjelokupnom procesu organizacije te realizacije kulturnog događanja te na taj način stječu jedinstveno iskustvo organizacije javnih kulturnih događanja.
{youtube}9JdDxiiGPDk{/youtube}

Teorijski dio edukacijskih programa će se u 2016. godini odvijati od siječnja do ožujka (dva dana u tjednu u poslijepodnevnim i večernjim terminima) u Društvenom centru Rojc, a praktični dio od travnja 2016. na raznim lokacijama i kulturnim događanjima na području grada Pule. Nakon uspješno završenog teorijskog i praktičnog dijela pojedinog edukacijskog programa polaznici će dobiti priliku predstaviti svoje uratke te primijeniti stečena znanja i vještine aktivno sudjelujući u organizaciji i realizaciji javnih kulturnih događanja na području grada Pule. Edukacijski programi biti će besplatni za sve polaznike.
Prijave traju do 20. siječnja 2016. Edukacijski programi usmjereni su na 3 glavna tematska područja: zvuk / audio, video / foto / rasvjeta te produkcija / organizacija događanja.
{youtube}tdIKXww25KY{/youtube}

Pri odabiru edukacijskog programa preporučamo izbor od maksimalno 2 edukacijska programa po osobi (jedan primarni, a drugi alternativni ukoliko bude previše polaznika za primarni izbor) s obzirom da će svaki edukacijski program zahtijevati posvećenost i fokusirani rad.
{youtube}1_FidOuVRbo{/youtube}

Multimedijsku platformu za edukaciju i razvoj – VisuaLab/EduSplash čine organizacije nezavisne kulture Udruga Seasplash, Udruga Sonitus, Armazonex; umjetnički studiji Studio KaPula, Galerija Makina, Studio Partyzan te tvrtke kojima je glavna djelatnost multimedija i multimedijalni sadržaji Pozitivan ritam d.o.o., Audio Lab d.o.o., Medvid produkcija d.o.o.. Dugoročni cilj platforme je stvoriti kvalitetne edukativne modele koji će kroz teoriju i praksu polaznicima omogućiti profesionalni razvoj u polju kulturnih te audio-vizualnih djelatnosti.
{youtube}yPFOyv3V6DU{/youtube}

Projekt se održava uz potporu Grada Pule. Prijave!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2