Skip to main content
  • moby
  • 19.08.2012.

Najgore scene u DJ svijetu

Osim svakakvih likova u publici, ima ih i među DJ-ima i promotorima koji se katkada znaju toliko izgubiti pod utjecajem kojekakvih supstanci, ali i nespretnih okolnosti.

Piše: 

Naslovna foto

moby

12. Omid
OMID je iranski house-progresive DJ koji je jednom prilikom stigao kasno u skandinavijski grad gdje je trebao nastupiti. Postavio je opremu, „odsvirao“ set i nakon seta otišao do promotora po svoj novac za nastup, no tad je shvatio da je nažalost sve odradio u pogrešnom klubu.
omid

11. Rob Tissera
Kad su policajci jednom upali na njegov nastup, ovaj je DJ brzo dohvatio mikrofon i viknuo „Ako želite da se ovaj party nastavi, izbacite ove „kretene“ van“ i publika je to stvarno i napravila, samo problem je bio u tome što je jedan od policajaca u civilu već bio unutra i uspio snimiti sve. Rob je nakon toga dobio 3 mjeseca kazne zatvora.

10. Dave Beer
Promotor iz Leedsa pomalo je izgubio kontrolu nad svojim životom, njegova žena je ostala zapanjena kad ga je ostavila u stanu s jednim DJ-em koji je očito Daveu odlučio pokazati nove životne vidike. Supruga je g. Beera u povratku zatekla kako surfa na dasci za peglanje na krovu svoje kuće u njenom donjem rublju. Kako dražesno!


Foto Brian Park, Mitsun Soni

9.Moby
Tablete za smirenje i absint. Ne čini se toliko strašno, osim što je Mobyju tad bilo 10 godina, a piće je bilo od njegovih roditelja, dok su tablete bile namijenjene nekom u psihijatrijskoj bolnici. Nije ni čudo da je Moby već s 13 bio na odvikavanju od droge i alkohola.

8. Lisa Lashes
Jedna od najpoznatijih ženskih DJ-ica uvijek je znala prirediti show. Jednu je noć u klubu Amnesia na Ibizi dok se penjala  na 30 metara uzvišen DJ pult upala u neku rupu, spotaknula se i ostala visiti iznad plesnog podija kao na trapezu neko vrijeme.
lisa lashes

7. Bez
Jednom davno je organizirana glazbena konferencija i kviz u New Yorku koji je vodio DJ Bez. Međutim Bez je pripremio odgovor „da“ kraj pitanja o unošenju narkotika u zemlju. Organizatori su nakon kviza utvrdili da je cijelo vrijeme i posjedovao drogu kod sebe i to u džepu.

6. DJ Harvey
Na Meredith Music Festivalu disko DJ Harvey inzistirao je da mu organizatori nabave Bazak mikser koji je zaista bilo teško nabaviti. Srećom jedan lokalac na festivalu odlučio mu je posuditi svoj koji je bio nešto poput njegovog blaga. Međutim katastrofa se dogodila kad su organizatori i lokalni mladić shvatili da ga je Harvey samo želio smrskati i uništiti na kraju svog nastupa kao dio završnice svog seta.

5. Grooverider
U svijetu clubbinga Grooverider je d’n’b legenda. U Dubai na areodromu međutim carinici ga nisu doživjeli tako. Nisu bili milosrdni kad su njegovoj torbi za ploče pronašli porniće i manju količinu kanabisa. Rekli bi bezazleno, no u Dubaiu je to kazna u trajanju od četiri godine.
grooverider

4. Seth Troxler
Troxler se možda smirio u zadnje vrijeme, ali oni koji su ga intervjuirali ranijih godina njegove karijere u Miamiu teško će zaboraviti scenu u kojoj je na intervju došao u djevojkinim gaćicama i u kojem je govorio o pročišćavanju galaktičih duša dok su ga napadali šišmiši s obližnjeg palminog drveta. Neki jači acid u igri.

seth troxler

3. Sasha
Jutro poslje urnebesnog nastupa na Ibizi Sasha je pronađen kako naglavačke leži u nekom jarku s očajničkom potrebom da ga se mazi dok mu je novčanice iz džepova razasute posvuda nosio lagani povjetarac. Sasha krivi previše alkohola.

2. Fatboy Slim
U redu možda sad izgleda zdrao i pazi na sebe, ali Norman Cook je nekad bio sinonim za nedolično ponašanje. Jedna od najjačih priča je ona kad je s prijateljima odlučio „udariti“ po bijelom prahu koji su razvukli po želježničkim tračnicama iza njegove kuće. Možda su gledali srpski film Underground pa su poželjeli snijeg na tračnicama.
fatboy slim

1. Brandon Block
Ako ne računamo na pijanu scenu kad je mislio da je osvojio nagradu na Brit Awards i popeo se na pozornicu da ju pokupi, Brandon Block, Ibiza superstar 90-ih, definitivno prvi na ovoj listi, vrijeme svoje kokainske ovisnosti dokumentirao u biografiji „Život i linije Brandon Blocka“ u kojoj je između ostalog napisao „Dok sam razgovarao s nekim djevojkama na terasi u Mallorci komad septuma mi je ispao van. One su od gadosti povraćale, dok sam ja mirno stavljao oštećeni komad mesa, hrskavicu, krv i bijeli prah na vrh prazne boce od piva.“ Odvratno.

Izvor: Mixmag

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2