Skip to main content
  • 13.05.2019.

Nike Fit lansira aplikaciju koja precizno mjeri veličinu stopala

‘Sistem koji industrija koristi za određivanje veličine cipela je zastario‘, objašnjava NIKE

Piše: 


NIKE će ažurirati svoju aplikaciju s novim alatom proširene stvarnosti (AR) i umjetne inteligencije (AI) koji precizno mjeri stopala. Nova aplikacija pomoću kamere pametnog telefona skenira vaša stopala, prikupljajući 13 podatkovnih točaka mapirajući vašu morfologiju stopala za obje noge unutar nekoliko sekundi.

Ne radi se samo o opremi već o ravnini za stopala s mjernom skalom koja se temelji na mjerenju cijelog oblika noge. Duljina i širina ne pružaju dovoljno podataka da bi se noga udobno smjestila. Dimenzioniranje koje znamo je grubo pojednostavljenje složenog problema.

NIKE fit koristi vlastitu kombinaciju računalnog vida, znanosti o podacima, strojnog učenja, umjetne inteligencije i algoritama za preporuku. Kako piše Engadget, radi se mjerenju punog oblika svakog stopala pojedinačno – veličine, oblika i volumena.

Značajka će raditi kada klijent otvori aplikaciju NIKE, odabere cipelu za kupnju, a zatim umjesto odabira brojčane veličine prikazuje se mogućnost skeniranja nogu. skeniranje može potrajati manje od 15 sekundi prije nego NIKE tada preporuči veličinu za tu određenu cipelu.

NIKE fit je dio napora tvrtke da proda više proizvoda izravno potrošačima putem vlastitih trgovina, web trgovine i mobilne aplikacije. To bi također trebalo pomoći uštedjeti puno kada je u pitanju isporuka, ako to zapravo pomaže potrošačima kupiti ispravnu veličinu. Ažuriranje bi trebalo biti uvršteno u aplikaciju NIKE u srpnju u SAD-u, a postoje planovi da se isto to uvede i na aplikaciji za europsko tržište u kolovozu.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk