Skip to main content
  • 16.04.2017.

Nonotak studio igra se svjetlom, konceptima, arhitekturom i kinetizmom!

Tko su. što su i zašto su Nonotak baš Nonotak? Ovaj kreativni svježi studio konceptualnog, prostornog i svjetlosnog čine ilustratorica Noemi Schiefer i arhitekt i glazbenik Takami Nakamoto, a studio nastaje nakon što ih je Bigoni-Mortemard unajamio da zajedno stvore mural za parišku zgradu 2011.


Ekipa koju ste s projektom Shiro hvatali i na festivalu kreativnosti glazbe, tehnologije i inovacije Sonaru, započela je svoj sadašnji smjer efemernih svjetlosno-zvukovnih instalacijskih eksperimenta početkom 2013. Cilj je da se izgubiš, da iz stvarnosti iskoračiš u nešto drugo, ono stanje kada još ne spavaš u potpunosti, ali nisi više niti sasvim svjestan, zatvoren u balonu gdje si lucidan, ali izrezan iz stvarnog u specifičnom iskustvu. Iskorištava se kapital znanja koji Nakamoto kao arhitekt nosi u pristupu prostoru i svjetlosti, a Noemi ulazi sa svojim iskustvom kinetičkih vizuala.
{youtube}QuzqR3P19ag{/youtube}

Prva audio-vizualana instalacija javno je tako predstavljena na Mapping Festivalu 2013. da bi nakon uslijedilo još mnogo poziva na sudjelovanje na svemu onom lijepom, slobodnom i kreativnom koje ne vjeruje u trpanje suvremenih umjetnika i grana umjetnosti u kutije.
{youtube}UfjCQfOvcKU{/youtube}

Što te sve još čeka od ove neobične francusko-japanske, muško-ženske, arhitektonsko-svjetlosne kombinacije slobodan si pratiti sidrenjem na službeni web NONOTAK-a ovdje ili istražiti kako instalacije izgledaju u akciji na YouTube kanalu ovdje! Enjoy!
{youtube}yi397LMGXKk{/youtube}
 

brejcha 2
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju